Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:778615
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.08.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Es šodien stāstīšu par tā sauktajiem Hiksa spoguļiem. Par šiem izgudrojumiem es uzzināju pavisam nesen un domāju, ka arī daudziem no jums tas būs jaunums.
2. Hiksa spoguļu izgudrotājs ir amerikāņu zinātnieks, matemātiķis Endrjū Hiks. Ar saviem izgudrojumiem viņš nāca klajā tikai nesen un vēlaizvien turpina aktīvu to pilnveidošanu Drekselas universitātē, Filadelfijā.
3. Manuprāt, šajā attēlā lieliski redzama galvenā atšķirība starp mums jau pazīstamajiem spoguļiem un šo - „pareizo”. Īpaši labi to var saskatīt, ieskatoties grāmatas uzrakstā. Attēls ir nevis pretējs, bet gan pareizs.
4. Šī spoguļa sīks darbības princips, protams, ir ļoti sarežģīts, bet, vispārīgi ņemot, sākumā ar datora palīdzību tiek smalki aprēķināts, kā būtu pārveidojama gludā spoguļa virsma, lai tā reflektētu gaismu vēlamajos virzienos.
5. Iegūtais iznākums jeb smalks algoritms tiek tālāk sūtīts uz kādu Kanādas uzņēmumu B-Con Engineering, kur ar frēzmašīnu no alumīnija tiek veidoti spoguļi. Lai iegūtu precīzi vajadzīgo formu metāls tiek apstrādāts ar sīkām dimanta daļiņām. Šāda spoguļa izveide lielajam uzņēmumam prasa aptuveni vienu diennakti. Galvenā atšķirība starp šo un parasto spoguli ir tā, ka parastajā spogulī gaisma atstarojas tikai vienreiz, bet šajā vairākkārt. Respektīvi spoguļa apgrieztais attēls tiek apgriezts vēlreiz un tikai tad nonāk aplūkotāja acī.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties