Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:778518
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Cilvēki kā personības mēdz būt dažādi, līdz ar to arī viņu uzvedība, principi ir dažādi. Kultūra un reliģija ir mūsu dzīves sastāvdaļas, daļa no cilvēku garīgajām vērtībām. Šajā darbā tiks izklāstīta pavisam neliela daļa no kultūras un reliģijas teorijām un ar to saistītajiem elementiem, kā arī tiks atklāts mans viedoklis par šo tēmu.
Dažādos laika periodos dažādi autori kultūru ir definējuši dažādos veidos. Kultūra aptver visu, kas nav dabas dots, visu, ko ir veidojis cilvēks. Kultūra ir dvēseles gara imperatīvs, gara radošais spēks, simbolisko zīmju sistēma. [3, 9. lpp] Kultūra pēc savas būtības ir viss specifiski cilvēciskais, kas atšķir mūs no pārējām būtnēm – visa cilvēka pasaule, viņa brīvības, iespēju sfēra. Kultūra ir vērtības, pārliecības, uzvedība, kā arī materiālie priekšmeti, kas kopā veido cilvēku dzīves veidu.
Kulturāls cilvēks ir cilvēks, kas ievēro kultūras definīcijas. Vārdu salikumam- kulturāls cilvēks- nav precīzas definīcijas, tāpēc uzskatu, ka cilvēku, kas ievēro etiķeti, paražas, ticību, morāli, veido savu dzīvi likumīgi un dzīvo ar mērķi, dažādām normām, izprot mākslu un skaistumu, atšķir labo no ļaunā, var dēvēt par kulturālu. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties