Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:778292
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Ķīnas ekonomiskā attīstība nav tikai vienpusējs/interns process – Ķīnas ekonomiskā attīstība ietekmē visu Āzijas reģionu un noteiktā mērogā pat starptautisko tirdzniecību visā pasaulē. Attiecīgi Ķīnas iespējamā iestāšanās PTO pasaulē izraisīs nozīmīgas pārmaiņas starptautiskajā tirdzniecībā, kā arī ir paredzama Ķīnas politiskās ietekmes nostiprināšanās un pieaugšana Āzijas reģionā (Stiglitz; 2006::20).
Starptautiskais finansu tirgus vairs nedarbojas pēc teorētiskiem pieņēmumiem: kā tam vajadzētu būt, kurā riskus uzņemtos attīstītās valstis, bet gan ir novērojamas tieši pretējas tendences – aizdevumus atīstītajām valstīm sniedz attīstības valstis, kurās ir izveidojies izvērojams naudas līdzekļu uzkrājum, piem., Ķīnā uzkrājums ir sasniedzis 700 miljardu dolārus (Stiglitz; 2006:24). Šāds valūtas uzkrājums bija iespējams, jo iepriekš Ķīnas ekonomikā uzsvars tika likts uz eksportu, kas, savukārt, tai ļāva uzkrāt šādas ievērojamas valūtas rezerves, kas zināmā mērā ir noteicis tās gatavību jebkurai ekonomiskajai krīzei (Stiglitz, 2007:2). Jāpiebilst, ka banku taktika Āzijas valstīs ir mainījusies pēc Āzijas krīzes un tās sāk divertificēt riskus, valūtas rezerves veidojot dažādās valūtās (Stiglitz; 2006:25).
Nākotnes perspektīvā ir paredzama Ķīnas iestāšanās Pasaules Tirdzniecības Organizācija (PTO). Ķīnas iestāšanās PTO varētu veicināt būtiskas izmaiņas pašā Ķīnā it īpaši lauksaimniecības un finansu sektorā, jo, pirmkārt, līdz šim tirdzniecības noteikumi ir radījuši nevienlīdzīgus apstākļus starptautiskajā tirdzniecībā, kas nākotnes perspektīvā liks Ķīnai pārskatīt savu lauksaimniecības politiku, lai mazinātu gan reģionālās, gan valsts iekšienē - lauku/pilsētas ienākumu atšķirības (Stiglitz; 2006:20-21)…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1234461
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties