Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:777670
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.09.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Vadīšanas funkciju būtība    4
2.  Plānošana kā vadības funkcija    6
3.  Organizēšana kā vadības funkcija    8
4.  Koordinēšana kā vadības funkcija    10
5.  Motivēšana kā vadības funkcija    11
6.  Kontrole kā vadības funkcija    12
  Secinājumi    15
  Izmantoto avotu saraksts    16
Darba fragmentsAizvērt

Šodien mūsdienu biznesa pasaulē eksistē milzīgi daudz organizāciju : bankas, uzņēmumi, akciju sabiedrības vai sabiedrības ar ierobežotu atbildību, augstskolu, slimnīcu, dažādas iestādes utt. Gandrīz visas šīs organizācijas atšķiras viena no otras, savukārt tajās darbojas noteikta cilvēku grupa, kas apzinīgi sadarbojas kopēja mērķa vai daudzu mērķu sasniegšanai. Līdz ar to, lai mērķi būtu īstenoti jeb sasniegti, organizācijas ir jāpārvalda. Tādējādi eksistē darbību komplekss, ieskaitot plānošanu, organizēšanu, koordinēšanu, motivēšanu un kontroli, kas ir vērsts uz organizācijas darbinieku, finansu, materiālu un informācijas resursu pilnīgāku izmantošanu, lai organizācija mērķus sasniegtu ar augstāku efektivitāti. Tātad runa iet par menedžmentu jeb vadību.
Tā kā menedžments kā zinātne parādījās neļoti sen, līdz ar to daudzi dažādu organizāciju vadītāji jeb menedžeri nezina – kas tās ir par vadīšanas funkcijām? Kāda ir nozīmē šīm? Ir jāatzīmē, ka gandrīz visas organizācijas izmanto savā darbībā visas šīs funkcijas, tikai neaizdomājoties par to, kā viņi tieši izmanto plānošanu, organizēšanu, koordinēšanu, motivēšanu un kontroli, lai viņu organizācija darbotos veiksmīgi un ar augstāko efektivitāti.
Līdz ar to pastāv daudz domu par vadīšanas funkciju esamību organizācijā. Tādējādi, izmantojot daudz literatūras avotu, un līdz ar to šo avotu autoru jeb zinātnieku spriedumus par menedžmenta funkciju būtību, savā referātā es apkopoju visas šīs domstarpības, un izklāstīju visu būtisko informāciju par galveno menedžmenta klasifikāciju jeb sastāvdaļu – vadīšanas funkcijām organizācijā.
Tātad mana referāta mērķis ir apkopot daudzu autoru piedāvājums un domas par vadīšanas funkciju būtību un jēdzienu, un izklāstītu visu nepieciešamo informāciju par to. Un lai sasniegtu mērķi, man ir noteikti uzdevumi: pirmkārt, izlasīt un izanalizēt daudz literatūras avotu, kuri veikti tieši menedžmenta jeb vadīšanas funkciju būtībai, un, otrkārt, apkopot tos un īsi izklast būtisko informāciju par vadīšanas funkcijām organizācijā, kas ir ļoti vajadzīga topošajiem vadītājiem.
Es galvenokārt izmantoju grāmatas, kuru autori ir galvenokārt ekonomikas un vadības zinātnes zinātnieki, kā arī izmantoju laikrakstus – žurnālus, kuros atradīju interesantas domas par vadīšanas funkcijām.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1152096
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties