Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:776642
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.09.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Atalgojuma politika kā viena no motivācijas sistēmas sastāvdaļām    4
1.1.  Atalgojuma politikas veidi    5
1.2.  Atalgojuma sasaiste ar darba rezultātiem    7
2.  Personāla atalgojuma sistēmas izveides mehānisms uzņēmumos    10
2.1.  Atalgojuma sistēmas politikas izveide uzņēmumos    10
2.2.  Darba samaksas noteikšanas nosacījumi    12
2.3.  Atalgojuma sistēmas mērķi    14
  Nobeigums    16
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    17
Darba fragmentsAizvērt

NOBEIGUMS
Visa darba autores atrastā informācija tiešā veidā konstatē, ka personāla motivācija ir viena no personāla vadības svarīgākajām funkcijām un, ka darba samaksa bija, ir un būs darbinieka galvenais motivējušais faktors.
Referāta autore darba gaitā veica šādus uzdevumus: pētīja un teorētiski analizēja personāla atalgojuma politikas pamatprincipus; izpētīja personāla atalgojuma sistēmas izveides mehānismus uzņēmumos; izanalizēja atalgojuma noteikšanas nosacījumus, efektivitātes parametrus un mērķus. Darba autores sastādītie uzdevumi palīdzēja kopumā izpētīt un iepazīties ar personāla atalgojuma politikas teorētiskajiem aspektiem.
Pirmajā nodaļā izpētot atalgojuma politiku kā vienu no motivācijas sistēmas sastāvdaļām darba autore konstatēja, ka pastāv divi atalgojuma veidi: monetārais atalgojums un nemonetārais atalgojums. Monetārais atalgojuma veids balstās uz materiāliem aspektiem, bet nemonetārais vairāk atbalsta nemateriālu atalgojuma veidu. Kā arī tika izskatīta atalgojuma sasaiste ar darba rezultātiem, kur ir skaidri redzams, ka pastāv ļoti daudz atalgojuma veidu, kuri ir atkarīgi no paveiktā darba rezultāta.
Otrajā nodaļā - personāla atalgojuma sistēmas izveides mehānisms uzņēmumos, referāta autore izcēla tādas apakšnodaļas kā atalgojuma sistēmas politikas izveide uzņēmumos, darba samaksas noteikšanas nosacījumi un atalgojuma sistēmas mērķi. Otrajā nodaļā ir skaidri redzams kā darba devējam uzņēmumā jāizveido tāda veida sistēma, kas palīdzētu darbiniekam strādāt, nevis ierobežotu un traucētu viņu, kā arī jārūpējas par cilvēkiem kā par uzņēmuma galveno vērtību un atbilstoši jānovērtē viņu paveiktais darbs; darba samaksas nosacījumus reglamentē Latvijas Republikas izstrādātais darba likums; un galvenais atalgojuma mērķis ir darba devējam skaidri saprast cik, kam un par ko tiek maksāts, lai darbinieki būtu motivēti, censtos pēc iespējas labāk veikt savu darbu, sasniegt noteiktos mērķus un tajā pašā laikā - lai tie saņemtu iekšēji taisnīgu, darba tirgum un organizācijas iespējām atbilstošu atalgojumu.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1340863
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties