Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:776580
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.11.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Laikmeta tēlojums


Tā kā romāns ir uzrakstīts agrāk nekā tika uzņemta filma, tad var redzēt laikmeta ietekmi- „Pobedu” nomaina „VAZ”, skuveklis „Harkivs” iespējams kļuvis vecmodīgs- filmā to vispār neparāda. Filmas uzņemšanas laikā tika ņemti vērā tā laika uzskati un materiālās vērtības, kas attēlo laikmeta tēlojuma nianses filmā un romānā.



Varoņi rīcībā


Lauras un Rūdolfa pārdomas filmā netika tik skaidri parādītas kā romānā, bet domu var saprast, ja romāns ir lasīts. Arī Māris un Zaiga netika parādīti pilnīgi identiski kā romānā. Filmā galveno lomu spēlēja darbība, nevis varoņu izjūtas.


Aktieru izvēle un mans vērtējums


Kā filmas skatītāja vērtējumu varu parādīt kā pozitīvu. Katrs savu lomu nospēlēja visā savā būtībā. Tēlojums ir tik labs, ka uzreiz var redzēt, ka filmas tapšanas gaitā ir pieliktas liels darbs- nekas neliecināja par samākslotību un paviršu darbību. Par to ir jāpateicas filmas režisoriem, jo tieši viņi vērtēja, mainīja, uzlaboja aktieru spēli, lomas. Rezultātā tika uzņemta filma, kurā ir ieguldīts ļoti daudz darba, enerģijas, spēks, izdoma un dabiskums.


Domraksts
Manas pārdomas pēc grāmatas izlasīšanas un filmas noskatīšanās


Filmas attēlotie notikumi, darbība ir cieši saistīti ar Regīnas Ezeras romānu „Aka”, līdzība ir ļoti liela un par to ir parūpējušies visi- aktieri, filmēšanas grupa, režisori.
Vislabāk patika kā Māris centās iepazīt un noskaidrot viņam nezināmus vārdus-ķīķeris, džentlmenis, bankrats. Māris jaunos vārdus iemācījās un pielietoja dažādās dzīves situācijās, piemēram, filmā pēc Vijas „lielā uznāciena” vārds bankrats bija tieši kā naglai uz galvas trāpīts. Arī Māra iespēja tikt pie mašīnas stūres un spiest signālu tā ,ka Marija nāca laukā skatīties kas te notiek.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1126173
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties