Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:776354
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.02.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 16 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  ANOTĀCIJA    2
  IEVADS    5
1.  MUITAS VĒSTURISKĀ ATTĪSTĪBA    7
1.1.  MUITA-VALSTS IEŅĒMUMU DIENESTA SASTĀVDAĻA    7
1.2.  MUITAS MISIJA    8
1.3.  STRATĒĢISKIE MĒRĶI    9
2.  MUITAS KONTROLES PUNKTI ( MKP )    12
3.  MUITAS PERSONĀLS UN STRUKTŪRA    13
4.  MUITAS KONTROLE    16
4.1.  RĒTIE DZĪVNIEKI    18
4.2.  MUITAS KONTROLES DARBA UZLABOŠANA UN TEHNIKA MKP    19
5.  STARPTAUTISKĀ SADARBĪBA    21
6.  AKTUĀLĀS PROBLĒMAS LATGALES MKP UN RĪSINĀJUMI    23
7.  IZMAIŅAS LATGALES NODAĻAS MUITĀ PĒC IESTĀŠANĀS ES    24
8.  ŠENGENA    25
8.1.  IETEKME UZ ES IEDZĪVOTĀJIEM    25
8.2.  IETEKME UZ ĀRVALSTU IEDZĪVOTĀJIEM    26
8.3.  MUITA UN ŠENGENA    26
  SECINĀJUMI    27
  IZMANTOTIE INFORMĀCIJAS AVOTI    29
  PIELIKUMI    30
Darba fragmentsAizvērt

Vispārzināms ir fakts, ka jebkura valsts spēs pastāvēt tikai tajā gadījumā, ja tai būs pietiekami daudz finansiālo līdzekļu. Saskaņā ar Latvijas Republikā esošo kārtību un kompetences sadalījumu finansiālo līdzekļu „ieplūšana” valsts pamatbudžetā ir Finanšu ministrijas pārziņā. Šajā sakarā Finanšu ministrijas pakļautībā tika izveidota speciāla organizācija – Valsts ieņēmumu dienests (turpmāk – VID).
Viena no izveidotajām VID struktūrām ir Muitas pārvalde, kuras uzdevumi ir ne tikai nodrošināt nodokļu maksājumu administrēšanu un iekasēšanu Latvijas valsts teritorijā, bet arī veikt tādus pasākumus kā sabiedrības aizsardzību un muitas politikas īstenošanu. VID sastāvdaļā esošā Muitas pārvalde nodrošina ne tikai Latvijas Republikas izvirzīto, bet gan lielākā mērā Eiropas Savienības muitas politiku. Saskaņā ar VID administratīvo iedalījumu pastāv piecas tā saucamās teritoriālās iestādes, no kurām Latgales reģionālā iestāde ir īpaša ar to, ka tās pakļautībā atrodas Eiropas Savienības ārējās robežas uzraudzība un kontrole. Gan kontroles, gan servisa funkcijas iestādē veic tajā strādājošie darbinieki.
Muitas tēma ir aktuāla no tās izveidošanas un līdz mūsdienām. Gandrīz jebkurš cilvēks, sasniedzis 18 gadu, savā dzīve sastopas ar muitas darbību. Vai tās ir brauciens uz ārzemēm vai preču ievešana no citām valstīm. Cilvēkam ir jāzina muitas noteikumi vastī, kurā viņš dzīvo, un sekmīgi tie jāizpilda. Pasaulē jebkurā valstī pastāv muita, un tās funkcijas ir diezgan vienādas – aizsargāt valsts robežas. Tātad mums visiem ir jāzina kaut dažus faktus par muitu savā valstī.
Mana personīgā darba un tēmas uztvere ir pozitīva, jo šī tema mani interesē. Tēma man ir interesanta, jo es gribētu saistīt savu professiju ar muitu. Muitas loma ar katru gadu pieaug, izveidojas jauni projekti, starptautiskās sabiedrības. Latvijas muita kļūst par nozīmīgu „pasaules muitas” dalībnieci. Ar muitas palīdzību Latvija kļūst pazīstamāka pasaulē. Protams, ar iestāšanos ES un Šengenā Latvija kļuva par vienu no Eiropas valstīm ar attīstītu ekonomiku, politiku. Vēl nozīmīga ir tā lieta, ka muita ir viena no nozīmīgākajām valsts organizācijām, un kāda būs muita, tādu Latvijas valsts „seju” redzēs citas attīstītas valstis. Un ir svarīgi attīstīt muitu un turēt to kārtībā, jo tas ir nozīmīgi valsts mērogā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties