Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:774979
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.11.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads   
1.  Depresija   
1.1  Normālā depresija   
1.2.  Pataloģiskā depresija   
2.  Depresijas rašanās iemesli   
3.  Rudens depresija   
4.  Depresijas īpatnības dažādos vecuma periodos   
4.1.  Bērnu depresija   
4.2.  Pusaudžu depresija   
4.3.  Involūcijas perioda depresija   
4.4.  Depresija pēc 60 gadiem   
5.  Izvairīšanās no iespējamās depresijas   
6.  Depresijas simptomi   
7.  Kad jāmeklē palīdzība   
8.  Pašnāvības risks   
9.  Cīņa ar depresiju   
Darba fragmentsAizvērt

Depresija ir slimība, kas ietekmē domas, garastāvokli un ķermeni. Tā ietekmē to, kā cilvēks jūtas, kā uztver lietas un notikumus, kā redz pasauli. Depresija liek justies bezpalīdzīgam, nesvarīgam un nomāktam. Depresija nav tas pats, kas vienkārši pārejošs slikts garastāvoklis. Ir svarīgi saprast, ka drūmās domas ir daļa no depresijas un bieži neatbilst patiesajai situācijai. Depresija ir kā liels mākonis, kas aptumšo visu un atņem dzīvotprieku. Par laimi, vairums šo gadījumu ir ārstējami.
Šo tematu es izvēlējos, jo vēlējos kaut ko vairāk uzzināt par depresiju, tās izpausmēm un sekām. Tā ir ļoti bīstama un mūsdienās izplatīta problēma, arī Latvijā. Šī slimība ir saistīta ar ikdienas dzīves situācijām vientulība, šķiršanās no darba, mācībām, no mājām, no mīļotā cilvēka, nepietiekams atbalsts no ģimenes un draugu puses. Vēl depresijas attīstību var veicināt smagas saslimšanas, traumas, izmaiņas ķermenī. No tā izriet, ka neviens no mums nav pasargāts no šīs „dāmas melnā”.
Ikdienas dzīvē var novērot, kā, mainās, piemēram, klasesbiedru noskaņojums un garastāvoklis. Vienu dienu cilvēks atnāk, noskumis, neapmierināts ar dzīvi, nervozs, agresīvs, bet citu dienu viss atkal ir labi. Tas ir normāli, jo pētījumi liecina, ka ikkatru cilvēku uz zemeslodes vismaz reizi gadā piemeklē depresīvs garastāvoklis.
Aptaujājot savus vienaudžus es vēlējos uzzināt, vai viņi vispār zina, kas ir depresija un vai priekš viņiem šī problēma ir aktuāla.
Gandrīz katram pazīstamas sajūtas, ka viss ir pelēks un nav prieka. Šāds vispārējs noskaņojums pieder pie dzīves kāpumiem un kritumiem un ir normāls veids kā reaģēt uz negatīvu pieredzi, zaudējumiem, vilšanos un pārslodzi. Bet, ja šī tukšuma sajūta vai svina smagums aptver visu garu, iestājas nopietna saslimšana - depresija. Saslimstot ar to, nepieciešama ārstēšana, jo saviem spēkiem atbrīvoties no nomāktā noskaņojuma nevar. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties