Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
12,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:774599
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ārvalstu tiesību vēstures pētīšanas priekšmets ir - vēsturisko un juridisko institūtu sarežģīto sistēmu vēsturisko procesu attīstības vēsture; gūt priekšstatu, kur tiesības radušās, kā veidojušās tīri hronoloģiski.
Ārvalstu tiesību vēstures mērķis ir atklāt valstu un tiesību attīstības vēsturiskās likumsakarības, kā arī uz pasaules vēstures bāzes veidot valsts un tiesību veidošanās un attīstības gaitas izpratni.
Ā.t.v. pētīšanas metodes: Vēstures metode - izzina tiesiskās attiecības, to izmaiņu kopsakarības; Salīdzinošā metode (Sinhronā salīdzināšana - var salīdzināt kādā laika posmā pastāv tautu tiesības, Diatronā - dažādos laikos, un dažādos laika posmos); Socioloģiskā metode - apskatot jebkura laika posmu, tiek analizēta sabiedriskā iekārta; Sistēmu analīzes metode - tā aptver elementu nodalīšanu; Hermētikas metode - senu tekstu vai tiesību pieminekļu tulkošanas un izskaitļošanas māksla; jeb- kā jēdzienus, vārdus tulkoja agrāk; Tiesību pieminekļi - tiek raksturoti tie katrā laikā pastāvošie likumu krājumi vai kādi citi juridisko tiesību avoti; Dialektiskā metode - balstīta uz spirāles principa; t.i. sabiedrības attīstība notiek viļņveidīgi, regresi, progresi, ievērojot pretstatu vienības, redzēt attīstību kopumā, kā arī saskatīt pretstatus un to apvienošanos augstākā attīstības pakāpē; Dedukcijas metode - no vispārējā, ar faktiskiem slēdzieniem secina par atsevišķām konkrētām parādībām būtisko; Loģiskā metode - vēstures procesu atspoguļošana abstraktā veidā, paskaidrojot vienkāršoti.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,77 €
Materiālu komplekts Nr. 1182415
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties