Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:773713
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.05.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ziemciešu puķu vidū spilgti izdalās sīpolpuķes un bumbuļsīpolu puķes. Atšķirībā no citām ziemciešu puķēm, šie augi uzkrāj lielas barības vielu rezerves sīpolos un bumbuļsīpolos. Liela daļa šo augu sīpolos un bumbuļsīpolos jau iepriekšējā veģetācija periodā ierieš un attīsta nākamā gada reproduktīvos orgānus – ziedus. Tas dod šiem augiem iespēju agri pavasarī tūlīt pēc sniega nokušanas uzziedēt krāšņiem un spilgtiem ziediem.
Ievietojot apstādījumos iespējami lielāku sīpolpuķu klāstu, var panākt, ka dārzā šie augi zied no agra pavasara līdz vēlam rudenim. Agri pavasarī ziedošās puķes jau tika atzīmētas iepriekš. Vasarā krāšņi zied dažādas Lilium L. – liliju sugas. Bez tam daudz sīpolpuķu samērā viegli uzziedināmas ziemas mēnešos – no decembra līdz martam – gan augu mājās, gan dzīvokļos. Tā, piemēram, Crocus L. – krokusi, Tulipa L. – tulpes u.c.
Lielākā daļa sīpolpuķu vislabāk aug atklātās, saulainās vietās. Te jāatzīmē, ka tas neattiecas uz visu augu veģetācijas periodu: pietiek, ka sīpolpuķes glabā labos gaismas apstākļos līdz ziedēšanai. Tā, piemēram, tādas puķes kā Erythronium L. – eritronijas, Galanthus L. – sniegpulkstenītes, Leocojum L. – baltpulkstenītes, Narcissus L. – narcises u.c. var droši stādīt lielu koku un krūmu paēnā, jo šīs sugas paspēj uzziedēt jau pirms koku un krūmu salapošanas un līdz ar to savai attīstībai pagūst saņemt pietiekami daudz saules gaismas. Minētās sīpolpuķes labi aug un attīstās noēnotās vietās tad, ja šīs vietas vasarā ir vēsas, pietiekami mitras un augsne ir augu barības vielām bagāta.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1152978
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties