Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:773147
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Gadu simteņiem ilgi Habsburgi cīnījušies ar Burboniem Vācija, Itālijas, Flandrijas kaujas laukos par Eiropas virsvaldību; beidzot abas dinastijas ir nogurušas. 1766.g. ir nolemts izprecināt Ludviga 15. mazdēlu ar Marijas Terēzijas vienpadsim gadīgo meitu. Tikai 1769.g. karalis Ludvigs 15. svinīgi nosūta Marijai Terēzijai rakstu, kurā tas lūdz savam mazdēlam, nākamajam Ludvigam 16. jaunās princeses roku. Ļoti ilgi noritēja gatavošanās kāzām un aizbraukšanas ceremonijai, jo tika saskaņotas abu valstu tradīcija. Nevienam nepiederošā zemē starp Franciju un Vaciju tika uzcet paviljons, ar divām priekšistabām uz Vācijas pusi, kurā Marija Antuantete ieiet vēl kā erchercogiene, un divām priekšistabām uz Francijas pusi, no kurām viņa pēc pārģērpšanas un atvadīšanās no visa, ka saistīts ar Austriju, iznāk kā Francijas dofine. Kompjēnas mežā viņa tirk stādīta priekšā savam vectēvam un nakamajam vīram. 16.maijā Versaijā notiek kāzu svinības.
Būtiski ir minēt to, ka Ludvigs 16. ir impotents. Viņam bija fizisks defekts- fomoze. Un viņa nevēlēšanās iejaukt tajā ķirurgu bija par iemeslu mantinieku neradīšana. Tas ilga 7 gadus.
Marija Antuanete dzīvojot Versaijā jūtas kā „zelta kratiņā”. Viņai neļauj apskatīt savas nākamās valsts galvaspilsētu Parīzi. Taču Marija Antuanete ar to nesamierinās. 1773.g. viņa iegūst atļauju apmeklēt Parīzi no sava vectētiņa. Šī pilsēta viņu apbur un turpmāk viņa tur devās regulāri. Sākumā viņa apmeklēja kultūras pasākumus, taču ar laiku viņa tur devās, lai sevi izklaidētu ballēs, kārsu spēlēs u.t.t.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties