Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:773111
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.05.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mūzikai Latvijā ir liela loma –ir tūkstošiem koru, daudzi pasaulē atzīti operas solisti, neskaitāmas popmūzikas un citu mūzikas virzienu grupas. Latvijā ik gadu notiek vērienīgi klasiskās un mūsdienu mūzikas festivāli. Latviešu tautas mūzikas pamatā ir latviešu mutvārdu folklora, īpaši tautasdziesmas, kas ir melodiskas, skaitāmas un dziedāmās četrrindes. Tās agrāk tikušas nodotas no paaudzes paaudzē. 1873. Gadā notika pirmie Vispārējie latviešu dziesmu svētki, kas joprojām balstās uz latviešu tautas mūziku un simboliski pauž latviešu vienotības ideju. Tie notiek arī pašlaik.
Latviešu nacionālie ēdieni ir trekni, un tajos parasti netiek izmantotas garšvielas. Tipisks latviešu virtuves ēdiens ir vārīti pelēkie zirņi ar speķi.
Latvijas karogs- sarkanbaltsarkans. Sarkanā krāsa nozīmē drosmi, cīņu, varonību, bet baltā - cēlumu, atklātību, arī padošanos.

Blakus praktiskajam ikdienas solim čigānu dabas neatņemama sastāvdaļa ir mūzika. Senas čigānu dziesmas, smeldzīgas romances, ģitāras skaņas... Savulaik uzstāšanās muzicējot bija viens no čigānu peļņas avotiem, arī mūsdienās čigānu mūzika nav aizmirsta un gūst popularitāti visā pasaulē — slavenie Gorans Bregovičs, Gipsy Kings u.c. Kas gan ir šīs apburošās mūzikas apbrīnas objekts, galvenā tēma, sāpe un laime? Protams, sieviete!
Svinībās ēdieni tradicionāli ir diezgan trekni. Noteikti jābūt gaļai – vārītai vai šmorētai. Šķovēti kāposti, kartupeļi un gaļa, zivis, īpaši zuši. Neiztrūkstoši arī kāda stiprāka dzira prāta asumam. Šķīvjus maina, lai galds vienmēr būtu tīrs, jo virtuvei un traukiem vienmēr jābūt tīriem. Meitenes jau no bērnības tiek mācītas, kā jāpasniedz ēdiens vai dzērieni, ka uz galda nedrīkst stāvēt pustukšs salātu trauks vai pudele, to steidzīgi nomaina pret pilnu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1322840
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties