Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:770793
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.06.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt


Lai organizētu vilcienu apkalpošanu un lokomotīvju brigāžu darbu, ritošā sastāva tehnisko apkopi, ekipēšanu un remontu, iecirkņa un savācejvilcienu formēšanu un izformēšanu, dzelzceļa līnijas tiek sadalītas iecirkņos, uz kuru robežām atrodas iecirkņa stacijas. Iecirkņu staciju izvietojums dzelzceļa līnijās ir atkarīgs no vilces veida un paņēmiena, ar kādu lokomotīves un lokomotīvju brigādes veic vilcienu apkalpošanu.
Iecirkņa stacijas ir paredzētas šādam darbam: pasažieru un kravas tranzītvilcienu pieņemšanai un aizlaišanai ar lokomotīvju un lokomotīvju brigāžu vai tikai lokomotīvju brigāžu nomainu, vagonu tehniskajai apkopei un komercapskatei, iecirkņa un savācējvilcienu formēšanai un izformēšanai, lokomotīvju tehniskajai apkopei, ekipēšanai un remontam, pasažieru apkalpošanai, bagāžas un pasta pieņemšanai un izsniegšanai, kravu iekraušanai uz izkraušanai kravas rajonā, rūpniecības uzņēmumu pievedceļu apkalpošanai.
Lai veiktu visus minētos darba veidus, iecirkņa stacijām ir pasažieru satiksmes iekārtas un iekārtas pasažieru apkalpošanai; ceļi kravas vilcienu kustībai, kravas rajoni, lokomotīvju saimniecības, ekipēšanas pagalms.
Iecirkņa stacijas atkarībā no topogrāfiskajiem un ģeoloģiskajiem apstākļiem, kā arī atkarībā no darba specifikas mēdz būt ar pieņemšanas-aizlaišanas parku garenisko, pusgarenisko vai transversālo novietojumu.
Pusgarenisko shēmu lieto tad, kad stacijas līdzenuma garums ir nepietiekams gareniskā tipa stacijas būvei.
Pusgareniskā tipa iecirkņa stacijas shemai ir raksturīgs pāra un nepāra virzienu pieņemšanas-aizlaišanas parku secēs novietojums. Šie parki tieši piekļaujas pie galvenā divvirzienu ceļa. Pāra vilcienu pieņemšanas-aizlaišanas parks ir nobīdits pasažieru ēkas virzienā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1172880
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties