Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:770345
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Valūtas operāciju veidi    3
1.1.  Norēķnu" Spot" operācijas    3
1.2.  Ilgtermiņa darījumi - "Forward"    6
1.3.  Maiņas " Swap " termiņa operācijas    8
1.4.  Nākotnes " Futures " darījumi    10
Darba fragmentsAizvērt

Valūtas tirdzniecība parasti notiek tūlītējas izpildes vai termiņa operāciju veidā. Tūlītējas izpildes operācijas tiek veiktas vadoties no norēķinu operāciju apstākļiem. Tas nozīmē, ka norēķini tiek veikti otrajā darba dienā pēc līguma slēgšanas par kursu, kas norunāts valūtas pirkšanas - pārdošanas līgumā. Šāda sistēma ļauj veikt pārskaitījumu uz jebkuru pasaules valsti un sekmīgi pabeigt darījuma noformēšanu. Tomēr arī šeit visā pasaulē nav viennozīmīga situācija, jo Krievijas bankas ir ieviesušas tikai Krievijai raksturīgus norēķinu darījumu noteikumus. Runājot konkrēti, atšķirīgs ir tikai viens moments - apmaksas datums. Visā pasaulē apmaksas datums norēķinu darījumiem ir noteikts kā otrā darba diena pēc darījuma noslēgšanas. Krievijas bankas veic arī darījumus, kur apmaksas datums tiek noteikts kā tekošā darba diena. Rietumu literatūrā šādi darījumi netiek apskatīti un arī Rietumu bankas nepiekopj šādu darījumu praksi. Pēc Krievijas banku noteikumiem ir spiestas strādāt arī Latvijas bankas, kuras sadarbojās ar Krievijas partnerbankām. Uzreiz jāpiemin, ka šāda situācija ir tikai RUR/USD tirgū, kur darījumi tiek slēgti pārdodot vai pērkot Krievijas rubļus par ASV dolāriem. Starptautiskā Valūtas Fonda speciālisti iesaka Krievijas Centrālai Bankai pielāgoties starptautiskā valūtas tirgus noteikumiem, tomēr pagaidām progress šajā ziņā nav vērojams. Daudzas Krievijas bankas jau ir pieslēgušās modernas norēķinu sistēmas - SWIFT tīklam, bet ar to tiek strādāts tikai uz Rietumiem. Ar Austrumu bankām un Baltiju Krievija strādā teleksa sistēmā, kas palēlina maksājumu izpildes ātrumu. Bet maksājumu ātrums ir viens no svarīgākiem faktoriem, kas ietekmē darbību valūtu tirgū. Norēķinu operāciju pamatā ir labas banku korespondentattiecības.
Kā jau iepriekš tika minēts, tad norēķinu operācijas aizņem gandrīz pusi no visām valūtas operācijām ārējā valūtas tirgū. Tomēr jāpiezīmē, ka norēķinu operācijas savu lomu pasaules valūtu tirgū pamazām zaudē.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties