Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:769873
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Es Loka uzskatam par cilvēka prātu piedzimstot, ka tas ir tīra tāfele, nevēlos piekrist. Manuprāt, intelekts cilvēkā jau ir mazotnē. Bērns izdomā un izspriež daudzas lietas ļoti loģiski dabiskā ceļā, kaut viņam to neviens nav mācījis. Ne velti saka, ka, „ar bērna muti patiesība runā”, jo bērns vēl nav „aplauzies” uz dzīves kāpumiem un kritumiem un uzdrīkstas būt dabisks un runāt un darīt tieši to, kas viņā pašā ir iekšā un tas bieži vien nav maz. Protams, bērns augot iegūst sava veida mācības un pārņem citu cilvēku domas un uzskatus, kas ir tikai normāli bērna attīstības ceļā.
Kā redzams, apgaismotāju devums filozofijā ir milzīgs. Ir apgaismotāji, kuru uzskatiem un filozofiskajai domai es nepiekrītu un ir tādi, kuriem piekrītu. Kā jau esejas sākumā minēju, uzskati ir dažādi, tiem var nepiekrist vai piekrist, tomēr tas nemazina šo uzskatu lielo nozīmi, kas ir palikusi svarīga un nozīmīga līdz pat mūsdienām. Es apskatīju, manuprāt, zināmākos un lielāko devumu sniegušo apgaismotāju uzskatus. Taču ir daudzi vēl citi apgaismotāji, kuru uzskati un devums pasaules filozofijā, vēsturē un kultūrā nav mazāks.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties