Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:768477
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Ceturtajā tabulā redzams, ka arī Lietuva Doing Business rangā ir pavirzījusies zemāk – no 25. pozīcijas uz 26. Vienas pozīcijas zaudējums saistīts ar faktu, ka Lietuvā tikai divās no desmit jomām pagājušajā gadā vērojami uzlabojumi. Vislielākais uzlabojums vērojams nodokļu maksāšanas jomā, kur valsts pavirzījusies 8 vietas uz augšu. Uzlabojums ārējā tirdzniecībā ir nenozīmīgs – tikai par vienu pozīciju uz augšu. Ievērojamākais kritums vērojams uzņēmējdarbības uzsākšanas jomā – kritums par 22 vietām. Ja Latvija 2010. gadā ir ranga ceturtajā vietā pēc kredītu pieejamības, tad Igaunija ieņem ceturto vietu pēc īpašuma reģistrācijas vienkāršības, kas ir ļoti labs rādītājs. Latvija īpašuma reģistrācijas vienkāršības ziņā pašlaik ieņem 58. vietu, kas ir krietni zemāks rādītājs pat par spīti uzlabojumam 21 pozīcijas apmērā pēdējā gada laikā.
Runājot par Baltijas valstu stāvokli Doing Business rangā, jāsaka, ka Baltijas valstis 2010.gadā ir salīdzinoši augstās vietās (Igaunija – 24., Lietuva – 26., Latvija – 27.). Interesanti liekas tas, ka, kaut arī vairumā no desmit jomām katrai no trīs valstīm ir visai atšķirīgi rādītāji, kopējā vieta rangā ir līdzīga. Tas nozīmē, ka nodarboties ar uzņēmējdarbību Baltijas valstīs ir līdzīgi viegli vai līdzīgi sarežģīti. Katrai no trīs valstīm ir jomas, kurās vieglāk, ātrāk un lētāk iespējams sasniegt rezultātu, bet tai pašā laikā citas lietas sarežģītāk veikt nekā pie kaimiņiem. Visās trijās Baltijas valstīs viszemākās vietas ir tieši darba tiesisko attiecību regulēšanā, kas uzskatāma par problēmu. Līdzīgie rādītāji Baltijas valstīs apvienojumā ar līdzīgu kultūru un Baltijas valstu vēsturi veido stāvokli, kad uzņēmumi bieži veido vienu struktūrvienību visam Baltijas reģionam.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties