Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:765581
 
Vērtējums:
Publicēts: 31.10.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Vēl viens pamatots aktors bija strādnieku neapmierinātība un to nemitīgā cīņa par algām (cenu inflācijas laiks). Strādnieku rakstītajās sūdzībās valdībai, tika stāstīts par nabadzību un badu, par neviennozīmīgu varas sadali, kā arī par patiesības noliegšanu un rakstura trūkumu valdībai. Sabiedrība īpaši bija neapmierināta par bezgalīgu cilvēku spiešanu uz pilsoņa pienākumu izpildi un atturību - ēdiena ziņa. Tādēļ lielinieku partija ņēma grožus savās rokās un centās kļūt tuvāki zemnieku un strādnieku šķirām, un rezultātā šī šķiras sāka atbalstīt partijas un lielinieku idejas.
Oktobra revolūcija ir pretrunīgi vērtēts notikums Krievijas vēsturē. Komunisti to sauca par Lielo Oktobra sociālistisko revolūciju, savukārt pretinieki par valsts apvērsumu. Respektīvi Krievijā bija milzīgs varas autoritātes trūkums, kas noveda pie neuzticības esošajai cara pārvaldei un vēlāk pat iekārtai. Oktobra revolūcija lika pamatus jaunai sabiedrībai, vēl jo vairāk – tā balstījās uz sabiedrības principiem. Šī revolūcija parādīja, ka panākumus var mērīt ar produktivitātes paugumu sociālajā darbā. Rezultātā tika gāzta sociālistu izveidotā Pagaidu valdība un pie varas nāca boļševiku kontrolētā Tautas komisāru padome - Ļeņina vadībā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1344638
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties