Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:765096
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.02.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Jautājums par cilvēku psiholoģisko noturību, uzvedību spriedzes (stresa) situācijās jeb „ekstrēmos apstākļos” un saskarsmi šādos apstākļus vienmēr ir bijis aktuāls daudzās valstīs. Mūsdienas joprojām psihologi, psihoanalītiķi apskata šo jautājumu no dažādiem aspektiem, cenšas izpētīt un izanalizēt saskarsmi starp cilvēkiem spriedzes situācijās un saskarsmes nozīmi kara (karadarbības) apstākļos.
Daudzi ievērojami un mazāk ievērojumi cilvēki savās grāmatās ir aprakstījuši cilvēku (gan savas, gan citu) sajūtas, emocijas un mijiedarbību atrodoties stresa situācijās kara apstākļos.
S.Hasela grāmata „Nolādēto leģions” ir viena no grāmatām, kurā autors pats apraksta gan savas, gan arī savu dienesta biedru gaitas II. Pasaules kara laikā un kurā ļoti spilgti un ļoti precīzi ir aprakstītas cilvēku emocijas un saskarsme atrodoties ekstremālos apstākļos un situācijās. Grāmatas aprakstītie notikumi risinās dažādās pasaules malās un valstīs – Eiropā (Vācijā, Itālijā, Polijā u.c.), Āfrikā un Krievijas plašumos. Visas grāmatas garumā galvenā uzmanība tiek pievērsta tieši autora S.Hasela un viņa četru biedru psiholoģiskajiem portretiem, savstarpējai saskarsmei, emocijām un pārdzīvojumiem. Grāmata „Nolādēto leģions” ir kā veltījums autora draugiem, cīņu biedriem un mīļotajiem cilvēkiem, kuri kara laikā gandrīz bez izņēmuma tika nogalināti dažādos apstākļos.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties