Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:764256
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.06.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Z. Freids ieviesa jēdzienu fiksācija. Viņš skaidroja, ka atkarībā no tā, vai bērns savas dziņas kādā no attīstības stadijām nav varējis pilnībā apmierināt vai arī baudas gūšana viņam bijusi pārsātināta, var izpausties iespaids uz viņa rakstura īpašībām turpmākajā dzīvē. Kā piemēru var minēt cilvēkus, kuri gūst baudu no nemitīgas pārēšanās, tātad pēc Freida teorijas fiksācija ir bijusi orālajā stadijā.
Attiecībā uz personības attīstību visai nozīmīgs ir jautājums par dzimumidentitāti. Piederības izjūta dzimumam bērnam sāk veidoties reizē ar “Es” identitāti sasniedzot trīs gadu vecumu. Dzimuma lomu un uzvedību bērns vispirms apgūst ģimenē. Būtiska nozīme šajā ziņā ir mātei un tēvam, kā viņi izturas, kādas ir savstarpējās attiecības.
Šajā laikā ļoti svarīgi ir nenodalīt “puiku un meiteņu” mantas, krāsas u.t.t. Ja puisēns izrāda vēlmi spēlēties ar lellēm (vai meitenes ar mašīnām, konstruktoriem), nedrīkst bērnam to liegt.
Visos laikos vecāki ir bijuši kā paraugi saviem bērniem, tie ir pirmie draugi, pirmie skolotāji. Mūsdienu audzināšana ļoti atšķiras no tās, ko praktizēja pirms 20 un vairāk gadiem, žurnāli ir pilni ar rakstiem, kā “pareizi” audzināt savus bērnus. Ko teikt, ko neteikt, kādas nodarbes darīt kopā un kādas labāk nē. Ieteikumu ir tik daudz, ka brīžiem mūsdienu mammai sareibst galva un, lai atcerētos visus pareizos likumus, ir jāievieš bieza dienasgrāmata. Taču jebkurš vecāks, kurš mīl savu bērnu, vēl viņam tikai to labāko gan šobrīd, gan nākotnē, pats zinās, ko un kā labāk darīt un nedarīt, jo daba pati par to ir parūpējusies..

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1348713
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties