Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:763090
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.06.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Nozares un produkta vispārējs raksturojums    4
1.1  Nozares raksturojums    4
1.2  Produkta raksturojums    6
2.  Konkurenti    12
3.  Dati par nozari    15
4.  Iespējas un draudi    24
  Secinājumi    25
  Izmantoto avotu pārskats    26
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Es izvēlējos rakstīt par ziedu produktu mazumtirdzniecību, jo uzskatu, ka šī ir nozare kurā var pavērt iespējas attīstīties un gūt peļņu. Jo ziedi ir bijuši un būs pieprasīti vienmēr, bez tiem nav iedomājami ne vieni svētki.
Mans uzņēmums SIA „Orhideja” atrodas Ogres rajonā, kur iedzīvotāju skaits ir neliels, bet pēc maniem novērojumiem, ziedu veikalos vienmēr ir daudz pircēju.
Esmu iepazinusies ar šo produktu un pārzinu visas produkta galvenās īpašības , īpatnības , kā arī tipiskās patērētāju grupas , kas iegādāsies ziedu produktus.
Darbā esmu paredzējusi pētīt šo nozari un produktu kopumā, vidi , kurā darbojas mans uzņēmums, lielu uzmanību veltīšu Ogres pilsētā esošajiem uzņēmumiem ( konkurentiem), kuri piedāvā līdzīgas preces.
Darbā izmantošu dažāda veida tabulas un diagrammas, kas ļaus lasītājam pārskatāmāk iepazīties ar sniegto informāciju un izdarīt secinājumus.
Galvenokārt darbā balstīšos uz informāciju, kuru esmu ieguvusi pētot attiecīgo nozari un produktu, kā arī uz personīgo pieredzi un novērojumiem. Kā informācijas avotus izmantošu, interneta resursus un bibliotēkās pieejamos resursus.
Nozares un produkta vispārējs raksturojums
Nozares raksturojums
Mans uzņēmums „Orhideja” nodarbojas ar ziedu, puķu podu, sēklu un mēslošanas līdzekļu mazumtirdzniecību (preču pārdošana individuālajam sadzīves patēriņam vai izmantošanai). Papildus darbība ir dekorēšanas pakalpojumu sniegšana.
Uzņēmumu skaits, kas nodarbojas ar mazumtirdzniecību, pēdējo gadu laikā ir palielinājies. Mazumtirdzniecības pieaugums ir skaidrojams, gan ar iedzīvotāju ienākumu pieaugumu (skatīt grafikā) , gan kreditēšanas un līzinga pakalpojumu attīstību un, ar mazumtirdzniecības tīkla attīstību. Mazumtirdzniecība ir nozīmīga tautsaimniecības nozare, ar kuru nodarbojas mazie un vidējie uzņēmumi.Mazumtirdzniecības uzņēmumu apgrozījuma īpatsvars tirdzniecības nozarē vidēji sastāda 27% pēdējos 5 gados un 2005.gadā bija vērojams apgrozījuma pieaugums par 27% faktiskajās cenās (21% salīdzināmās cenās) salīdzinājumā ar 2004.gadu.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −11,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1128279
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties