Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:762771
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.01.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Simboli
Kā viens no galvenajiem filmas simboliem ir rokmūzika. Neskatoties uz to, ka galvenais mērķis filmas varoņiem ir nokļūt uz „Kiss” koncertu, filmā tiek izmantotas arī citu roka mūziķu radītās dziesmas. Piemēram, tiek pārstāvētās tādas grupas kā - Kiss, Thin Lizzy, The Runaways, Van Halen, Black Sabbath, Blue Öyster Cult, Pantera, Cheap Trick, AC/DC un citas. Tieši šīs ir tās grupas, kuras Bilbord (Billboard’s) top 40 no 1976. līdz 1978. gadam ieņēma zīmīgas vietas un nezaudēja savu atrašanos tajā.
Filmā tiek simboliski attēlota cīņa starp divām kultūrām. Pastāv tāds pieņēmums vai nu pareizi, vai nepareizi, jo nav tāds vidusceļš. Tas simboliski tiek attēlots arī kā cīņa starp labo un ļauno. Jau pašā filmas sākumā „Kiss” mūzika tiek nosaukta par sātana mūziku un šādu spriedumu izdara dievticīgā māte, kura visu savu dzīvi ir gatava atdot baznīcai. Arī soda par nepakļaušanos, pēc biļešu sadedzināšanas ir Katoļu internātskola. Filmas beigās, tieši Džems, kurš ir dēls šai, ticību pārņemtajai mātei, iesaistās seksuālos sakaros ar meiteni baznīcā, grēksūdzes telpā, līdz ar to paužot savu nostāju un to, ka ticību nevar uzspiest un ar varu nevar nevienu piespiest ticēt tam, kam konkrētais cilvēks nav spējīgs ticēt.
Filmas nosaukums, kā arī titula dziesma ir - Detroit Rock City. Šī dziesma ir kā veltījums kādam jaunam puisim, kurš dodoties uz „Kiss” koncertu aizgāja traģiski bojā mašīnu sadursmē. Jau paši dziesmas teksti pauž to neatlaidību un vēlmi ieraudzītu savu mērķi, kuru filmā arī atspoguļo četri jaunieši. „Kā būtu, ja būtu?”, tas varētu būt viens no galvenajiem zemteksta jautājumiem filmā, proti, tā ir kā veltījums cilvēkam, kurš nesasniedza savu mērķi, bet šo mērķi, caur dažādām grūtībām, izspēlē filmas galvenie varoņi, nonākot pie tā.
Filmas ainā, kad notiek fiziska sadursme uz lielceļa starp četriem rokmūzikas piekritējiem un diviem disko piekritējiem, fonā atskan „Black Sabbath” dziesma „Iron Man”. Tā ir dziesma par vīrieti, kurš ceļo laikā un redz apokalipsi. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1318987
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties