Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:761444
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.09.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Feminisma definīcija    4
2.  Feminisma attīstība    5
3.  Feminisma veidi    6
4.  Pirmas sieviešu vēlēšanās 20.gadsimtā    9
  Nobeigums    10
  Literatūras saraksts    11
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienās, manuprāt, vēl joprojam ir aktuāla tāda problēma, ka sievietes jūtas diskriminētas sabiedrībā, tieši tādēļ es izvēlējos šo tēmu, lai labāk izprastu feminisma teorijas būtību un meģināt saprast to rašanas avotus.
Piemēram, ir valstis, kur feminisms ir ļoti izteikts, pastāv dažādas sieviešu tiesību aizstāvības organizācijas. Mūsdienās feminisms visvairāk ir attīstīts tieši Ziemeļeiropas valstīs. Piemēram, Norvēģijā nesen ir pieņemts likums, kas nosaka, ka uzņēmumu valdēs vismaz 40% iesaistīto ir jābūt sievietēm. Tomēr lielā daļā pasaules valstu, jo sevišķi islāma pasaulē feminismam nav tikpat kā nekādas ietekmes.1
Tai pašā laikā pasaulē pastāv valstis, kur sievietes netiek uzskatītas par līdzvērtīgām, kur sievietes joprojām ir vīra kalpones un sabiedrībā drīkst parādīties tikai ar aizsegtu seju.
Mūsdienu feminisma aktuālie jautājumi rietumvalstīs vairs nav tik tieši saistīti ar sievietes lomu ekonomiskajā dzīvē, cik reproduktīvajām tiesībām (tiesībām veikt abortus, izmantot kontracepciju), vardarbības ģimenē mazināšanu, sociālajām garantijām, kā arī seksuālās izmantošanas mazināšanu. Daļa feministu uzskata, ka kliedzošs dzimumu līdztiesības pārkāpums ir dzimtes lietošana valodā (piemēram, filozofe pretstatā filozofam). Lietuvā aktuāls ir arī jautājums par tradicionālajiem sieviešu uzvārdiem, no kuriem var pateikt, vai sieviete ir precēta vai neprecēta. Arī pats jautājums par uzvārda maiņu pēc laulībām ir feministu redzeslokā un šķiet, ka šis jautājums varētu kļūt arvien aktuālāks, ņemot vērā kā pieaug cilvēku individuālisms un vēlme saglabāt savu identitāti.
Būtība var pateikt to, ka feministes cīnas par to, lai panākt sava viedokļa atzīšanu un lai citi cienītu sievietes tikpat augstu kā vīriešus.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1132963
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties