Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:761114
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Šobrīd mediju loks Latvijas informācijas telpā ir ļoti plašs, taču to pašu gluži nevarētu teikt par mediju dažādību, ja runājam tieši to mērķu un pastāvētās ideoloģijas kontekstā, šāda iemesla dēļ kā analīzes objekts tika izvēlēts Latvijas Kristīgais radio (turpmāk tekstā- LKR), kurš ar saviem mērķiem, uzdevumu un saturu krasi atšķiras no pārējiem Latvijas medijiem.
LKR ir tas gadījums, kurš simtsprocentīgi atbilst McLuhan apgalvojumam par to, ka „medijs jau pats par sevi ir ziņojums”.11 Par iemeslu tam, kāpēc analīzei tika izvēlēts tieši radio, nevis televīzija, internets vai kāds no drukātajiem medijiem, ir fakts, ka radio ir vienīgais sekundārais, pakārtotais medijs, kas nozīmē, ka tā vēstījumus ir iespējams uztvert pakārtoti kādai citai, primārai darbībai, piemēram, darbam birojā vai braucot pie auto stūres. Tieši šī īpašība nodrošina radio efektivitāti un unikalitāti.22 Tātad analīzē tiks aplūkots LKR saturs, tā dinamika, attīstības virziens, noskaidrojot, kas, kā un kam ir ziņots, kā arī salīdzināts medija saturs ar realitāti.33
Par cik mediju saturs ir mediju ietekmes pamats44, liela nozīme ir tam, kāds ir medija izvirzītais mērķis, kādu tas vēlas sasniegt ar šī satura palīdzību? Atbilde uz šo jautājumu ir sniegta LKR interneta versijā, proti, LKR galvenais mērķis ir palīdzēt izprast Bībeli kā Dieva vēsti cilvēcei un veicināt dažādu kristīgo konfesiju un kristiešu sadarbību, un savā darbībā par vienīgo mērauklu tas uzskata Bībeli, kā Dieva iedvesmotu, nekļūdīgu, autoritatīvu vārdu. LKR kā savu uzdevumu uzskata atzīstot Jēzu Kristu kā Dieva Dēlu un vienīgo Pestītāju, pasludināt Viņa evaņģēliju Latvijas iedzīvotājiem.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1115610
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties