Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:760938
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Lauksaimniecības sektora attīstības rezultātā darbojas noteikts skaits pārstrādes uzņēmumu un ražojošu saimniecību, taču pastāv tendence šim apjomam samazināties, ražošanai koncentrēties un specializēties.
Lauksaimniecības nozarēs strādājošiem ir nepietiekami finanšu resursi, lai investētu ražošanas un pārstrādes modernizācijā. Liela daļa ražotāju nespēj ņemt papildus kredītus, jo ražojošās saimniecībās trūkst ieķīlājama nekustamā un kustamā īpašuma.
Lauksaimnieciskā tehnika ir novecojusi. Vairumā lauksaimniecības nozaru ir zema produktivitāte. Lielākā daļa ražošanas būvju (60-65%) ir novecojušas, kā arī bīstamas apkārtējai videi un lietotājiem, jo tās ir būvētas pirms 50-60 gadiem un neatbilst darba drošības, higiēnas un dzīvnieku labturības apstākļu prasībām.1 Mežu izstrāde tiek izmantota, lai gūtu līdzekļus investīcijām saimniecībās un segtu ražošanas izraisītos zaudējumus.
Latvijā ir nepietiekoši dažādota lauksaimnieciskā darbība. Ražotājiem un pārstrādātājiem ir iespēja saražot produkciju atbilstoši patērētāju vēlmēm un to veiksmīgi realizēt tirgū, taču tas notiek reti. Lielākajā daļā saimniecībās tiek ražota tradicionāla produkcija, kuru viegli izkonkurēt pasaules tirgū esošajiem lētākajiem produktiem.
Uzskatu, ka būtiskākā problēma visās lauksaimniecības nozarēs ir nesakārtots iekšējais tirgus, mazina ražotājus un pārstrādātāju konkurētspēju. Valstī tiek ievesta kontrabanda un preces par dempinga cenām2, taču pašmāju ražotāji nav spējīgi un valsts institūcijām trūkst kapacitātes rast problēmu laicīgu un adekvātu risinājumu.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1184318
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties