Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:760913
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Klasiskās demokrātijas izpratne attīstījās polisu izpratnē. Vienas no pirmajām polisām attīstījās arī Senajā Grieķijā. Viena no Senās Grieķijas pilsētām, kur attīstījās klasiskās demokrātijas paraugs antīkās pasaules izpratnē, bija Atēnas.
Paaugstinoties labklājības līmenis pirms ēras sabiedrībās, paaugstinājās arī kopienu iedzīvotāju vajadzības pēc drošības un solidaritātes, kā arī pēc identitātes apzināšanās nepieciešamības. Tika iezīmēta skaidra robeža kopienu sabiedrībā starp kopienas locekļiem (pilsoņiem) un kopienai nepiederošajiem (vergiem un citām cilvēku kategorijām, kas ir pārnākuši no citām kopienām citā).1 Noteiktas identitātes apzināšanās attīstīja arī izglītības līmeni, kas tālāk sekmēja pārvaldes nepieciešamību. Attīstījās pat mūsdienās lietotais vārds „konstitūcija”, kas apkopoja agrākos rakstītos un nerakstītos likumu vai kādu noteiktu noteikumu krājumus. Savukārt šī attīstība nonāca pie klasiskās demokrātijas izplatības starp antīkās pasaules, it īpaši Senās Grieķijas valstīm.
Tieši Atēnās attīstījusies klasiskā demokrātija ir kā pirmavots daudzām mūsdienu politiskajiem uzskatiem. Tās politiskie ideāli – vienlīdzība starp pilsoņiem, brīvība, likuma cienīšana un taisnīgums – ir ietekmējuši politisko domāšanu Rietumu valstīs.2 Demokrātijas teoriju un aprakstus par demokrātiskajām Senās Grieķijas polisām ir rakstījuši tādi izcili filozofi kā Platons (Plato), Aristotelis (Aristotle) un Tūcidits (Thucydides). …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1121526
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties