Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
21,48 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:760689
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.04.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 106 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Anotācija    2
  Annotation    3
  Darbā lietotie saīsinājumi    5
  Ievads    6
1.  Cilvēku tirdzniecības raksturojums    8
1.1.  Cilvēku tirdzniecības vēsturiskais aspekts    8
1.2.  Cilvēku tirdzniecības jēdziens un tā formas    14
1.3.  Cilvēku tirdzniecības cēloņi un veicinošie faktori    18
2.  Cilvēku tirdzniecības pamatsastāva analīze    26
2.1.  Subjekts un subjektīvās puses pazīmes    26
2.2.  Objekts un objektīvās puses pazīmes    31
3.  Cilvēku tirdzniecības tiesiskais regulējums    41
3.1.  Starptautiskie tiesību akti    41
3.2.  Eiropas Savienības tiesiskais regulējums    46
3.3.  Tiesiskais regulējums Latvijā    57
3.4.  Tiesiskais regulējums ārvalstīs    68
4.  Cilvēku tirdzniecības novēršanas un apkarošanas pasākumi    75
  Nobeigums    83
  Literatūras un darbā lietoto avotu saraksts    88
Darba fragmentsAizvērt

Nobeigums
Secinājumi:
1) Cilvēku tirdzniecība ir starptautiskā mēroga noziedzīgs nodarījums, līdz ar to, Latvijas regulējums ir cieši pakļauts starptautiskajam regulējumam. Tas norāda uz starptautiskās sadarbības svarīgu lomu šī noziedzīgā nodarījuma novēršanā. Cilvēku tirdzniecība ir transnacionālās noziedzības daļa, kura ir jāierobežo un jāmēģina apkarot, līdz ar to, ir ļoti svarīgi, lai visas pasaules valstis sadarbotos ar lielām valstu organizācijām, kā ANO vai ES, jo šī starptautiskā sadarbība nodrošina lielā mērogā cilvēku tirdzniecības efektīvāku apkarošanu un ierobežošanu.
2) Ir nepieciešams, lai visu tiesībsargājošu institūciju, nevalstisko organizāciju darbinieki pilnīgāk izprot cilvēku tirdzniecības būtību, ir jāatceras upura tiesības neatkarīgi no apstākļiem un ir maksimāli jāsniedz upuriem palīdzība, tādā veidā sekmējot cilvēku tirgotāju sodīšanu, kā arī upuru reabilitāciju, jo var būt arī tādas situācijas, kurās cilvēku tirdzniecības upuri var apzināti melot un sniegt nepatiesu informāciju, lai iegūtu vēl labvēlīgāku attieksmi un apstākļus attiecībā pret sevi. It īpaši tās varbūt personas, kuras tika seksuāli paverdzinātas, jo tās var teikt, ka tika paverdzinātas gan vairākās valstīs, gan vairākās pilsētās, gan vairākos publiskos namos, nenorādot konkrētu vietu vai nosaukumu. Šādas situācijas sarežģī un traucē efektīvi izmeklēt noziegumu, jo šādas liecības un faktus ir samēra sarežģīti noskaidro un pārbaudīt.
3) Viena no problēmām ir tas, ka cilvēku tirdzniecības upuri nevēlas sadarboties. Cilvēku tirdzniecības upuri bieži vien pat izvairās no policijas, no izmeklēšanas, nevēlas sniegt liecības. Tas notiek dažādu iemeslu dēļ, kā, piemēram, cietusī persona baidās, ka ģimene vai draugi uzzinās ar ko persona ir nodarbojusies; cilvēku tirgotāji ir iebiedējuši upuri, ka nodarīs pāri ģimenei utt. Tāpat ir arī saprotams, ka persona, kura tika pārdota nodarboties ar prostitūciju, nevēlēsies detalizēti par to stāstīt. Līdz ar to, var būt tādas situācija, kad upuri atsakās no jebkura veida sadarbības ar tiesībsargājošām institūcijām; kad upuri ir gatavi sniegt informāciju, bet atsakās to noformēt procesuāli un kad upuri tomēr ir gatavi sadarboties un liecināt pret vainīgajiem. Tāpat ir jārēķinās ar to, ka cietušajam dēļ pārdzīvotā un stresa, ir samērā grūti atcerēties visus faktus un saistīt tos loģiskā ķēdē. Ļoti iespējams, ka dēļ ciešanām, gan fiziskām, gan emocionālām, ko upurim bija jāpārcieš, ir grūti saņemt no viņa objektīvu vērtējumu par viņam nodarītajiem kaitējumiem.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties