Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:760116
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Jēdziens „likumdošana” tiek formulēts vismaz divējādi. Vārds „likumdošana” daudzos avotos tiek lietots, lai formulētu kādu normatīvo aktu regulējumu. Daudzviet tas ir atkarīgs no valodas īpatnībām, piemēram, Krievijā ar jēdzienu „likumdošana” šaurākā nozīmē apzīmē tikai likumus, bet plašākā nozīmē to lieto kā visa normatīvā regulējuma apzīmējumu. Latviešu valodā un saskaņā ar Satversmē atrodamo informāciju ar „likumdošanu” apzīmē tikai procesu. Arī Eiropas cilvēktiesību tiesas tiesnesis E. Levits šo jēdzienu skaidro kā daudznozīmīgu un katrs juridisks jēdziens ir jāskata tā kontekstā.
Ja jēdziena „likumdošana” viena no nozīmēm ir darbība, tad jēdziens „likumdošanas process” nozīmē „darbības process”(?).
Likumdošanas process ir sevišķa procesuālā kārtība, kādā jānoris atbildīgo institūciju darbībai, lai likums tiktu pieņemts un būtu saistošs. Mēs jēdzienu likumdošana skatīsim kā procesu, kura laikā tiek pieņemts likums ar visām tam piederošajām darbībām, jo tēma tiks skatīta Latvijas kontekstā.
Galvenā likumdošanas vara jau vēsturiski ir piederējusi parlamentam (saeimai), jau konstitucionālajās monarhijās neviens likums nedrīkstēja tikt pieņemts bez parlamenta piekrišanas.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1133050
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties