Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
14,20 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:759384
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.04.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Elektrodzinēja pareizai pieslēgšanai pie trīsfāžu elektriskā tīkla, nepieciešami seši marķēti statora izvadi. Tinumu sākumi un beigas tiek marķēti atšķirīg: A,B,C (sākuma); X,Y,Z (beigu). Dzinēja griešanās virzienu var mainīt, samainot vietām divus sākuma statora izvadus.
Palaižot asinhrono dzinēju, vēlams izmantot softstarteri, tādējādi neļaujot dzinēju maksimāli noslogot pie palaišanas un apturēšanas.
Mērījām sofstartera darbības uzsākšanas un pārtraukšanas laiku, pieslēdzot un atslēdzot spriegumu. Rezultātus salīdzinājām ar uzstādīto palaišanas un apstāšanās laiku. Nesakritība ar uzstādīto un izmērīto laiku pie palaišanas / apturēšanas bija nedaudz atšķirīga, tas izskaidrojams ar mazu uzņemtā laika periodu.
Lielu rotācijas frekvenci iespējams iegūt ar kolektordzinējiiem un ar tiristorregulatoru regulēt frekvenci plašās robežās.
Ar tiristorregulatoru samazinot frekvenci, maiņsprieguma sinusoīda uz osciloskopa ekrāna mainās, tādējādi arī rodas nelieli strāvas zudumi. Pie maksimālās frekvences ir pilna sinusoīda uz osciloskopa ekrāna.
Kolektordzinēja jauda atkarīga no maiņstrāvas sprieguma, pie kāda dzinējs pieslēgts – kad strāvas spriegums lielāks, augstāks apgriezienu skaits. Palielinot slodzi, strauji samazinās apgriezienu skaits. Tomēr apgriezienu skaita samazināšanās nav proporcionāla starp abiem strāvas spriegumiem. Pie mazāka strāvas sprieguma šis apgriezienu skaita kritums ir ātrāks nekā pie lielāka sprieguma.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −8,70 €
Materiālu komplekts Nr. 1331346
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties