Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:759306
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.02.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Siera gatavošanas process
Siera izgatavošanas process sastāv no vairākiem etapiem. Aitas piens saskābst tikai +30°С temperatūrā, veidojot sūkalas un jau, var teikt, sieru. To tad atdala, saliek audekla maisos un atstāj tajos līdz pilnīgai suliņu notecēšanai. Parasti tas notiek pāris nedēļu laikā, turklāt siera rituļi nepārtraukti tiek apvērsti. Tālāk sieru sabaksta ar sēnītes Penicillium roqueforti sporām, pasāla un nogādā kaļķakmens alās nogatavināties. Gatavošanas procesā pelējuma piesātinātais gaiss plūst cauri siera caurumiem, kā rezultātā rodas zilganzaļās dzīslas. Rokfors tiek nogatavināts ne mazāk kā triju mēnešu laikā kaļķakmens alās ar īpašu mikroklimatu, kurās jebkurā gadalaikā tiek saglabāta pastāvīga, zema temperatūra un nodrošināts ļoti augsts mitruma līmenis.Turklāt alām labi jāvēdinās un tajās jābūt dabiskā ozolkoka plauktiem.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties