Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:757687
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Viens no aktuālajiem pasaules vides jautājumiem ir arī auglīgo augšņu kvalitātes paslikti­nāšanās. Šīs problēmas risināšanā ir nepieciešama ne vien tehniska rīcība, bet arī sabiedriskas un organizatoriskas pārmaiņas, piemērots zemes lietošanas tiesiskais ietvars. Šo politiku regulē konvencija "Par cīņu pret pārtuksnešošanos/zemes degradāciju valstīs, kurās novērojami sausuma periodi un /vai pārtuksnešošanās, jo īpaši Āfrikā".
Liela daļa reģionu Āfrikā, Āzijā un Latīņamerikā drīzumā var pārvērsties tuksnesī, un šo problēmu dēvē par pārtuksnešošanos jeb desertifikāciju. Iedzīvotāju un ganāmpulku skaita palielināšanās būtiski ietekmē veģetāciju un paātrina zemes eroziju.
Globālas ūdens politikas nepieciešamību diktē situā­cija, ka pasaulē apmēram 1,2 miljardam cilvēku nav pieejams pie­tiekams daudzums ūdens.
Pasliktinās arī ūdens kvalitāte. Ūdeņus un gruntsūdeņus piesārņo lauksaimniecības nitrāti un pesticīdi, pilsētu un industriā­lās ūdens un apūdeņošanas sistēmas un attīrīšanas iekārtas.1
Pasaules vides politikas attīstību veicina starptautiskās organizācijas - viena no ietekmīgākajām šajā jomā ir ANO. ANO ir bijusi galvenā starptautisko vides aizsardzības tiesību attīstītāja, un tās Vides programma (UNEP) administrē daudzus līgumus, kas attiecas uz vides aizsardzību visā pasaulē. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1234796
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties