Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:756090
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.02.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS   
1.  RENTE   
2.  RAKTUVJU RENTE   
  SECINĀJUMI   
Darba fragmentsAizvērt

Ir pietiekami pieminēt, ka kopējie likumi, kas regulē jēlvielu cenas, ir piemērojami arī metāliem; to cena nav atkarīga ne no ieņēmumu normas, ne no algas normas, ne no rentes, bet gan no tā darba daudzuma, kas nepieciešams metāla iegūšanai un nogādāšanai tirgū.
Metālu cena, tāpat kā citu produktu cena, ir pakļauta izmaiņām. Mašīnām un darbarīkiem, ko izmanto raktuvēs, var tikt veikti uzlabojumi, kas samazina patērējamo darbu; var tikt atklātas jaunas un bagātākas atradnes, no kurām ar to pašu darba daudzumu var iegūt vairāk vērtīgo metālu; var arī tikt atvieglota produktu piegāde tirgū. Katrā no šiem gadījumiem metālu cena krītas, tāpēc tie tiks apmainīti pret mazāku daudzumu citu produktu. Un otrādi – dažādas ieguves grūtības šo cenu var arī paaugstināt.

Secinājumi
Rente var eksistēt tikai tad, ja valstī ir dažādas auglības zemes gabali, jo ,kad ir tikai auglīgās augsnes, tad rente neeksistē, jo neviens nevēlās izmantot platības, kuras jau kādam ir īpašumā, ja ir ļoti daudz neapstrādātu platību, kuras ir tikpat auglīgas, taču savukārt, ja valstī ir dažādas auglības platības, tad par auglīgāko gabalu būs jāmaksā rente, un tās lielums būs atkarīgs no tā, par cik no auglīgākā zemes gabala var iegūt vairāk resursu par mazauglīgu zemes gabalu.
Paaugstinot lauka ražību tiek iegūta lielāka raža, tāpēc var attiekties no līdz šim izmantotām ,taču neauglīgākām platībām, tiklīdz neauglīgākais zemes gabals tiek izslēgts no ražošanas, tā rente uzreiz pazeminās.
Uz raktuvju renti darbojas tie paši likumi, kas uz zemes renti no kā izriet, ka viss, ko auglīgākajās raktuvēs iegūst vairāk par neauglīgākajām raktuvēm, arī veido šo raktuvju renti.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties