Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Latvijas Republikas normatīvais regulējums Šengenas konvencijas ieviešanai

     

    Referāts46 Tiesības

7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:755853
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.04.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 74 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    5
1.  VISPĀRĒJAIS LATVIJAS REPUBLIKAS NORMATĪVAIS REGULĒJUMS ŠENGENAS KONVENCIJAS IEVIEŠANAI    8
1.1.  LATVIJAS REPUBLIKAS SAEIMAS IZDOTIE NORMATĪVIE AKTI ŠENGENAS KONVENCIJAS IEVIEŠANAI    10
1.2.  LATVIJAS REPUBLIKAS VALDĪBAS, MINISTRIJU UN IESTĀŽU NORMATĪVIE AKTI ŠENGENAS KONVENCIJAS PRASĪBU REALIZĒŠANAI    21
1.3.  EIROPAS SAVIENĪBAS UN ŠENGENAS PRASĪBU IEVIEŠANAS MEHĀNISMS    31
2.  VALSTS ROBEŽSARDZES SVARĪGĀKAIS IEKŠĒJAIS NORMATĪVAIS REGULĒJUMS ŠENGENAS KONVENCIJAS PRASĪBU REALIZĀCIJAI    34
2.1.  ROBEŽKONTROLES UN ROBEŽUZRAUDZĪBAS NORMATĪVAIS REGULĒJUMS    35
2.2.  IMIGRĀCIJAS UN PATVĒRUMA JAUTĀJUMU NORMATĪVAIS REGULĒJUMS    39
2.3.  VALSTS ROBEŽSARDZES NORMATĪVO AKTU INICIATĪVAIS PROCESS    43
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    49
  SAĪSINĀJUMU UN NOSACĪTO APZĪMĒJUMU SARAKSTS    52
  IZMANTOTAS LITERATŪRAS UN AVOTU SARAKSTS    53
Darba fragmentsAizvērt

Kvalifikācijas darba izvēlētais temats ir “Latvijas Republikas normatīvais regulējums Šengenas konvencijas ieviešanai”.
Temats tika izvēlēts, lai iepazītos un izpētītu Latvijas Republikas normatīvo regulējumu, kas saistīts ar Šengenas konvencijas ieviešanu un Valsts robežsardzes iekšējo normatīvo regulējumu, kas saistīts ar Šengenas konvencijas prasību realizāciju. Tas ir aktuāli pašlaik, jo 2008.gada 1.janvārī ieplānota Latvijas Republikas pievienošanās 1985.gada 14.jūnija Šengenas Līgumam par pakāpenisku kontroles atcelšanu pie kopīgām robežām.
Latvijas Republika (turpmāk - LR) 2004. gadā 1. maijā iestājoties Eiropas Savienībā (turpmāk - ES), tāpat kā pārējās jaunās dalībvalstis ir apņēmusies pilnībā ieviest Kopienas Acquis communautaire savā nacionālajā likumdošanā. Šis ir franču termins, kurš būtībā nozīmē „ES kāda tā ir”– citiem vārdiem, ES dalībvalstu tiesības un pienākumus. „Acquis” ietver visus ES līgumus un likumus, paziņojumus un rezolūcijas, starptautiskās vienošanās ES jautājumos un Eiropas Kopienu Tiesas pieņemtos lēmumus. Tas sevī ietver arī pasākumus, ko ES valdības kopīgi veic tieslietu un iekšlietu jomā, kā arī kopējo ārpolitiku un drošības politiku. Tādējādi „acquis akceptēšana” nozīmē, ka ES tiek pieņemta pilnībā. Kandidātvalstij ir jāakceptē „acquis” un jāpadara ES likumi par savas attiecīgās valsts tiesību aktu daļu, un tikai tad tā var uzskatīt sevi par pilntiesīgu un pilnvērtīgu ES dalībvalsti. Papildus LR apņēmusies pilnībā ieviest Konvencijas, kas īsteno Beniluksa Ekonomikas savienības valstu valdību, Vācijas Federatīvās Republikas valdības un Francijas Republikas valdības 1985.gada 14.jūnija Šengenas Līgumu par pakāpenisku kontroles atcelšanu pie kopīgām robežām (turpmāk – Šengenas konvencijas) prasības, kas ir Šengenas likumdošanas aktu kopuma neatņemama sastāvdaļa. Šengenas likumdošanas aktu kopums ir likumu komplekss, kas pieņemts starpvaldību Šengenas grupas ietvaros un sevī ietver Šengenas konvencijas un 1985.gada 14.jūnija Šengenas Līgumu; iestāšanās protokolus ar Itāliju, Spāniju, Portugāli, Grieķiju, Austriju, Dāniju, Somiju un Zviedriju; lēmumi un deklarācijas, ko pieņēmušas Šengenas iestādes. Vairāki no šiem noteikumiem ir aizvietoti un grozīti, kur šādu nepieciešamību noteikuši vēlāk pieņemtie EK/ES normatīvie akti. Visu spēkā esošo šo noteikumu kompleksu sauc par Šengenas likumdošanas aktu kopumu jeb „Schengen acquis”. Turpmāk darbā šis termins būs minēts kā Šengenas acquis vai Šengenas likumdošana.
Šengenas likumdošanas aktos kopumā ietverta detalizēta pasākumu sērija, kas izstrādāta, lai kompensētu iekšējo robežkontroles atcelšanu, pastiprinot drošību uz Eiropas Savienības ārējām robežām. Galvenā prasība šo pasākumu starpā ir dalībvalstu ar ārēju ES robežu atbildība nodrošināt pienācīgu pārbaužu un efektīvas uzraudzības veikšanu uz ES ārējām robežām.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1156599
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties