Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:754181
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.11.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Orientālisma jēdziens, tā attīstība un veidi    4
2.  Imperiālisma un misionāru ietekme uz orientālisma izpausmi islāma interpretācijās    6
  Secinājumi    9
  Literatūras saraksts    10
Darba fragmentsAizvērt

Referātā „Orientālisma izpausme islāma interpretācijās no musulmaņu zinātnieka skata punkta” ir apskatīta tēma par orientālisma izpratni Rietumu sabiedrībā, pamatojoties galvenokārt uz musulmaņu zinātnieka Abdurrahmana R. Skuira (Abdurrahman R.Squires) darbu „Orientālisms, dezinformācija un islāms” un Edvarda Saida (Edward Said) orientālisma teoriju.
Šo tematu izvēlējos, jo esmu ieinteresēta pilnībā izprast, orientālisma jēdziena būtību, orientālisma attīstību un orientālisma veidus, kā arī vēlos noskaidrot faktorus, kas nosaka islāma nepareizu interpretāciju Rietumu sabiedrībā un kā orientālisma nepareiza interpretācija var ietekmēt attiecības starp Austrumiem un Rietumiem. Orientālisma izpausmi vēlējos aplūkot tieši no musulmaņu zinātnieka skata punkta, lai ne tikai uzzinātu Austrumu zinātnieku izpratni par orientālismu, bet arī tāpēc, ka Austrumi, Austrumu tautu kultūra, tradīcijas, uztvere un rīcība ir jāiepazīst vispirms no Austrumu pētnieku un zinātnieku skata punkta, jo to zināšanas un pieredze ir veidojusies Austrumu kultūru un tradīciju ietvaros, līdz ar to informācija par Austrumiem var tikt vērtēta kā objektīva, mazāk pretrunīga, nekā raugoties tikai no Rietumu zinātnieku skata punkta.
Referāta tēma ir aktuāla, jo jau Senās Grieķijas laikos parādījās dalījums: Austrumi un Rietumi, kas ir saglabājies līdz pat mūsdienām, bet joprojām, kaut arī pasaulē ir vērojama globalizācijas tendence, kur galvenais uzsvars starpvalstu attiecībās tiek vērsts uz kultūru un valstu integrāciju, starp Austrumiem un Rietumiem turpina pastāvēt bailes, neziņa un neiecietība, kur šo problēmu tiecas izskaidrot orientālisma teorija.
Referāta mērķis ir iepazīstināt ar orientālisma izpausmi mūsdienu Rietumu sabiedrībā, pamatojoties no musulmaņu zinātnieka izpratnes par orientālismu, lai radītu pilnīgu priekšstatu un izpratni, kādi faktori ir veicinājuši sagrozītu Rietumu sabiedrības izpratni par Austrumiem.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1166202
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties