Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:752950
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  “Cilvēciskā komēdija”    3
  Tēli un Francijas sabiedrības modelis    4
  Stāvoklis sabiedrībā    4
  Elegantā dzīve apģērbā un manierēs    5
  Balzaks un elite    6
  Citāti Balzaka darbos (etīdes un romāns “Šangrenāda”)    6
1)  Eleganti kungi    6
2)  Elegantas dāmas    7
3)  Elegance mājās un salonos    7
4)  Tieksme pēc elegances    8
  Secinājumi    9
  Izmantota literatūra    10
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Referātā ir aplūkota un analizēta elegantas dzīves koncepcija Onorē de Balzaka darbos (etīdes darbā “Cilvēciskā komēdija” un romāns “Šangrēnāda”). Autore ir nonākusi pie secinājuma, ka tā laika franču sabiedrības izpratne par eleganci un tās attēlojums Balzaka darbos ir divas dažādas šķautnes. Sabiedrības augstākā kārta atraidīja Balzaku, taču viņš tieši kļuva slavens, jo viņa izpratne par eleganci atšķīrās no sabiedrības izpratnes.

Balzaks kļuva slavens un joprojām citēts ieviešot dendisma konceptu, pasvītrojot eleganta apģērba un elegantu manieru nozīmi, kā arī elegances elementu klātbūtni mājās un salonos. Gan kungi, gan dāmas izpauž eleganci un piesaista lasītājus. Balzaks ir arī izmainījis gan tā laika, gan nākamo gadu simteņu cilvēku domāšanu, it īpaši modes namos, jo, viņaprāt, elegances raksturīgākā prasība ir, ka tā nedrīkst būt uzkrītoša. Ja mēs analizējam šīs pamatprasības esenci, tad nonākam pie slēdziena, ka tiešām diplomātijas un augsta ranga amatpersonu pasaulē var ieraudzīt šo reizē elegances un vienkāršības sajaukumu.

Balzaka darbos var atrast daudz un dažādu atsauču gan uz vārdu “elegance”, gan atvasinājumu “elegants” utt. klātbūtni, gan uz izteikumiem un aprakstiem, kas attēlo elegantās dzīves priekšrocības un trūkumus. Autore uzmanību veltīja tieši vārdu “elgance” un atvasinājumu eksistencei analizējot etīdes un romānu “Šangrēnāda”, taču nenoliedz arī izteicienu klātbūtni tekstos, kas apraksta eleganci ar sinonīmu palīdzību. Citāti galvenokārt tika izdalīti četrās pamatgrupās: pirmkārt, citāti, kas ataino elegantos kungus, otrkārt, citāti, kas ataino elegantās dāmas, treškārt, elegances prerogatīvā eksistēšana mājās un salonos, un, ceturkārt, tiekšanās (vai pat tieksme) pēc elegantās dzīves. Šis sadalījums parāda dažādu šķautņu esamību Balzaka darbos.

Pielietotā deskriptīvā, analītiskā un salīdzinošā metode paver plašu darba izmantošanas spektru. Šis darbs var tikt izmantots gan kā konspekts par elegantās dzīves koncepcijas esamību Balzaka darbos, gan kā atsauce uz citātiem, gan kā konspekts Balzaka darbam “Cilvēciskā komēdija”, gan paša Balzaka elgances izpratnes izmantošanā. Šis darbs var tikt turpināts iekļaujot to kā sadaļu plašākā Balzaka darbu koncepciju analīzē.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties