-
Ķīniešu virtuve
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
Vēsture | 3 | |
Ģeogrāfiskās īpatnības | 4 | |
Ķīniešu galvenie uztura produkti | 5 | |
Produktu uzturvērtība | 6 | |
Ēdienkarte, Aukstās uzkodas, Zivs veltnīši ķīniešu gaumē | 7 | |
Vistas un ananāsu salāti ķīniešu gaumē, Ķīniešu salāts ar mango | 8 | |
Krabji ķīniešu gaumē, Liellopu gaļa ķīniešu gaumē | 9 | |
Krāsaini kāposti ķīniešu gaumē | 8 | |
Dārzeņu spring rolls | 11 | |
Karstās uzkodas, Pīle ķīniešu gaumē, Vistas filejas sojas-medus marinadē | 12 | |
Siltie ķīniešu salāti | 13 | |
Debesu zvani (pildītas baklažānu šķēles pikantā mērcē) | 14 | |
Zupas, Skābi asā ķīniešu zupa | 15 | |
Ātrā sēņu zupa ķīniešu gaumē | 16 | |
Ķīniešu pelmenīšu- won ton zupa | 17 | |
Karstie ēdieni,Ķīniešu improvizācija | 18 | |
Ma po do fu | 19 | |
Dārzeņi saldskābā mērcē ar rīsu nūdelēm | 20 | |
Ķīniešu rīsi | 21 | |
Gaļa austeru mērcē | 22 | |
Cūkgaļas frī ar mērci | 23 | |
Cūkgaļas fileja ķīniešu gaumē, Ķīniešu gaļa ar papriku | 24 | |
Saldie ēdieni, Augļu pārsteigums | 25 | |
Ķīniešu kūka, Kokosriekstu krēms | 26 | |
Ķīniešu nacionalās virtuves īpatnības | 27 | |
Ķīniešu ēšanas kultūra | 28 | |
Ķīnas virtuves gastronomiskais iedalījums | 29 | |
Sojas mērce | 30 | |
Dažu produktu raksturojums | 31 | |
Secinājumi | 32 | |
Izmantotās literatūras saraksts | 33 |
Ķīniešu galvenie uztura produkti
Ķīniešu galvenais uztura produkts ir rīsi, kas tiek lietoti visās ēdienreizēs – brokastīs bieži tikai šķidras rīsu biezputras vai rīsu zupas veidā, pārējās ēdienreizes – kā obligātu ēdiena piedevu. Daudzās vietās rīsu putra, kura pagatavota ar dažādām metodēm aizvieto maizi. Ķīnieši pārsvarā savā uzturā lieto šādus produkus: miltu izstrādājumus: nūdeles, tvaikotu maizi, pelmeņus, saldos cepumus, dārzeņus: kāpostus, brokoļus, kartupeļus, redīsus,sīpolus, ķiplokus, tomātus, papriku, spinātus, zaļās pupiņu pākstis. Dārzeņus lielā daudzumā marinē, sāla sojas mercē, skābē un žāvē. Bieži ēdienu gatavošanā izmanto aļģes un jaunus bambusu dzinumus, sēnes, lotosa saknes, sezama sēklas, mandeles, valriekstus, dateles, vīnogas,ūdenskastaņus utt. Tāpāt arī ķīniešu ēdiens nav iedomājams bez pākšaugu produktiem.No tiem: sojas sviests, sojas piens un biezpiens no sojas.No gaļas produktiem plaši izmanto cūkgaļu, liellopu gaļu, jēra gaļu izmanto retāt .Daudzos ēdienos izmanto putnu gaļu, it īpaši vistu un pīļu.Tos gatavo ar dažādiem paņēmieniem ar cietes ,garšvielu un mērču izmantošana. Ķīnieši savā uzturā mīl izmantot vistu un pīļu olas. Tā pat plaši tiek izmantotas zivis: ķīniešu asaris, plekste, un bezmugurkalnieku dzivnieki. Populāras ir garneles, krabji, austeres, gliemji. Kā arī ķīnieši bieži savā uzturā lieto graudaugu produktus: kukurūzu, prosu, miežus.…
Ķīniešu galvenais uztura produkts ir rīsi, kas tiek lietoti visās ēdienreizēs – brokastīs bieži tikai šķidras rīsu biezputras vai rīsu zupas veidā, pārējās ēdienreizes – kā obligātu ēdiena piedevu. Daudzās vietās rīsu putra, kura pagatavota ar dažādām metodēm aizvieto maizi. Ķīnieši pārsvarā savā uzturā lieto šādus produkus: miltu izstrādājumus: nūdeles, tvaikotu maizi, pelmeņus, saldos cepumus, dārzeņus: kāpostus, brokoļus, kartupeļus, redīsus,sīpolus, ķiplokus, tomātus, papriku, spinātus, zaļās pupiņu pākstis. Dārzeņus lielā daudzumā marinē, sāla sojas mercē, skābē un žāvē. Bieži ēdienu gatavošanā izmanto aļģes un jaunus bambusu dzinumus, sēnes, lotosa saknes, sezama sēklas, mandeles, valriekstus, dateles, vīnogas,ūdenskastaņus utt. Tāpāt arī ķīniešu ēdiens nav iedomājams bez pākšaugu produktiem.No tiem: sojas sviests, sojas piens un biezpiens no sojas.No gaļas produktiem plaši izmanto cūkgaļu, liellopu gaļu, jēra gaļu izmanto retāt.
-
Itālijas virtuve un galda tradīcijas
Referāts15 Tūrisms, viesmīlība, Pārtikas tehnoloģija, kulinārija
- Ķīnas virtuve
- Ķīniešu virtuve
-
Tu vari jebkuru darbu ātri pievienot savu vēlmju sarakstam. Forši!Itālijas virtuve un galda tradīcijas
Referāts vidusskolai15
-
Ķīnas virtuve
Referāts vidusskolai13
Novērtēts! -
Armēņu virtuve
Referāts vidusskolai9
Novērtēts! -
Franču virtuve - gailis vīnā
Referāts vidusskolai14
-
Itāļu virtuve
Referāts vidusskolai2