Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:751212
 
Vērtējums:
Publicēts: 18.09.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Manas pārdomas
Man pašai ir grūti spriest par šiem padomju gadiem, jo pati neesmu tos piedzīvojusi. Pēc vecāku stāstītā, grāmatās lasītā un filmās redzētā, spriežu, ka šie laiki ir savdabīgi un atšķirīgi no mūsdienām.
Uzskatu, ka staļinisma laiks bija visnežēlīgākais, deportāciju uz sodu dēļ. Pēc manām domām šis ir smagākais laiks Latvijas vēsturē un ceru, ka vairs nekad nenāksies ko tādu piedzīvot. To bija grūti pārdzīvot, jo tas bija pēckara periods, kad gandrīz viss ir iznīcināts un cilvēki nezin kā rīkoties. Vistrakāk ir sievietēm, kuras ir palikušas vienas ar bērniem,jo viņu vīri ir gājuši bojā karā, bet viņas bija stipras un nepadevās, tāda bija arī mana vecvecmāmiņa.
Pēc Staļina nāves 1953. gadā notika lielas pārmaiņas, protams, uz labu. Tas viss attīstīja valsts augšup eju. Vienīgais šī laika mīnuss ir liela rusifikācija un emigrācija, kas mainīja Latvijas minoritāšu sastāvu un skaitu. Labākais ir cilvēku izlaišana no gūsta. Visspilgtāk atmiņā man paliek kukurūzas stādīšana, tā atgādina Hruščova laikus.
Brežņeva laiks ir labs kultūras attīstībai. Tas tautai ļāva izpausties un apzināties sevi pašu un tas vērtību. Ekonomikas stagnācija, bija, manuprāt, bija arī tā kāpēc sāka brukt Padomju Savienība.
Nākamie vadītāji, vairs nespēja neko darīt, jo iepriekšējie vadītāji visu bija mainījuši un sabojājuši ar ko tauta nesamierinājas un šie vadoņi nespēja cīnīties. J. Andropovs un K. Černenko vispār bija veci un viegli manipulējami ko izmantoja viņu ievēlētāji.
Gorbučova laiks ir pateicīgs Latvijas Republikai, jo sākās 3. atmoda. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1325340
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties