Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:750654
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Latvijas purvu veģetācijas vispārīgs raksturojums. Zāļu, pārejas un augsto purvu veģetācija, avoksnāji. Purva augi. Retie un aizsargājamie augi un dzīvnieki, purva biotopi   
2.  Purvu izpētes un analīzes metodes. Eiropas nozīmes aizsargājamie purva biotopi. Latvijas aizsargājamie purva biotopi. Purvi aizsargājamās dabas teritorijās. Ramsāres vietas Latvijā   
3.  Purvu apsaimniekošanas metodes. Latvijas likumdošanas saistība ar purvu veģetāciju. Starptautiskās konvencijas   
Darba fragmentsAizvērt

Latvijas purvu veģetācijas vispārīgs raksturojums. Zāļu, pārejas un augsto purvu veģetācija, avoksnāji. Purva augi. Retie un aizsargājamie augi un dzīvnieki, purva biotopi.

Terminoloģija

Mitru vietu apzīmēšanai lieto terminu – mitrāji. Saskaņā ar Ramsāres konvenciju, pie mitrājiem pieskaita purvus, mitrus zālājus, niedrājus vai atklātas ūdens platības, neatkarīgi no tā, vai tiem ir dabiska izcelsme vai periodiska rakstura, ar stāvošu vai tekošu ūdeni, saldūdeni vai sāļudeni.
Līdz ar to purvi ir viens no mitrāju veidiem.


Purvs ir zemes virsas nogabals, kuram raksturīga aktīva kūdras veidošanās, pastāvīgs vai periodisks mitrums un specifiska augu un dzīvnieku valsts.
Purvos notiek aktīva kūdras uzkrāšanās.
Purvi Latvijā aizņem 4,9% valsts teritorijas (Bioloģiskās daudzveidības nacionālā programma). Tās ir neskartās purvu platības un aizņem 316,5 tūkst ha.

Purva biotopi ir samērā viendabīga platība, kas piemērota konkrētu augu, dzīvnieku vai sēņu sugu pastāvēšanai. Purvu biotopus klasificē pēc tajos sastopamajām augu sugām un augu sabiedrībām.
No purva veģetācijas un biotopu viedokļa, par purvu var uzskatīt mitras vietas, kur notiek kūdras veidošanās un ir purva biotopiem raksturīgā augu valsts, neatkarīgi no kūdras slāņa biezuma. Arī purvos ar 5 centimetrus biezu kūdras slāni sastop purviem raksturīgās augu sugas un fitocenozes, piemēram, ar rūsgano melnceri Schoenus ferrugineus vai Devela grīsli Carex davalliana. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1175584
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties