Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:748554
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Atmosfēra ir Zemes gāzes apvalks, kas griežas kopā ar Zemi kā vienots veselums. Tas ir gaisa apvalks, kas apņem Zemi. To veido gāzu maisījums galvenokārt slāpeklis un skābeklis. Tā ir apmēram 800 km bieza. Atmosfēras masa ir ~5,15 * 1015 tonnu. Atmosfēra sastāv no gāzu maisījuma – gaisa, kurā līdz ar pastāvīgiem komponentiem ir arī dažādas mainīgās daļas. Mainīgs ir arī ozona daudzums atmosfērā. Ozons intensīvi absorbē Saules ultravioleto starojumu, aizsargājot Zemi no tā kaitīgās iedarbības. Atmosfēra neļauj Zemei parāk sakarst vai atdzist.
Atmosfēras ķīmiskais sastāvs sāka veidoties līdz ar Zemes izveidošanos. Oglekļa dioksīda daudzums būtiski samazinājās laikā pirms 4500-300 milj. gadu, bet vairāk palielinājās slāpekļa daudzums. Tajā pašā laikā sāka palielināties arī skābekļa daudzums.
Cilvēkam, dodoties kosmosā, kur nav atmosfēras, jānēsā speciāls apģērbs, kas nodrošina skābekļa apgādi un līdzsvaro ārējo un organisma iekšējo spiedienu. Cilvēka organisms ir pielāgots dzīvošanai normāla atmosfēras spiediena apstākļos, bet kosmosā šī spiediena nav, jo nav gaisa slāņa virs mums.
Zemes uzbūve
Magnetosfēra. Magnētiskais lauks, kas aptver Zemi. Magnētiskais lauks aiztur cilvēku dzīvībai bīstamo kosmisko starojumu.
Atmosfēra. Gaisa slānis, kas apņem Zemi. Tā pasargā Zemi no meteorīdu triecieniem un karstajiem Saules stariem.

Zemes garoza. Zemes virskārta, kas sastāv no cietiem iežiem. Tās biezums ir daļējs - no 6 km līdz 70 km. zemes garoza ir sašķēlusies vairākās daļas – plātnēs, kuras balsta kontinentus un okeānus. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1180483
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties