Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:748552
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.01.2019.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

G-20
20 finanšu ministru un Centrālo banku vadītāju grupa, pazīstama arī kā G-20, ir pasaules 20 attīstītāko ekonomiku finanšu ministru un Centrālo banku vadītāju grupa. Tās sastāvā ir 19 valstis un Eiropas Savienība, kuru pārstāv Eiropadomes prezidents un Eiropas Centrālās bankas vadītājs. Kopā G-20 locekles veido vairāk nekā 80% pasaules nacionālā kopprodukta. Grupa tika dibināta 1999. gada septembrī. Kopš 2008. gada G-20 samitos piedalās arī valstu līderi. Kopš 2011. gada samiti notiek katru gadu.

LIELAIS ASTOTNIEKS
Lielais astotnieks (G8), jeb Lielais septītnieks (kopš Krievijas dalības apturēšanas 2014. gadā) ir pasaules industriāli attīstītāko valstu valdību sadarbības forums. Šīs grupas sastāvā ir 8 valstis - ASV, Apvienotā Karaliste, Francija, Itālija, Japāna, Kanāda, Krievija un Vācija. Kopā tās veido apmēram 50% (nomināli) vai apmēram 40% (PPP) pasaules ekonomikas.

LĪČA ARĀBU VALSTU SADARBĪBAS PADOME
Līča arābu valstu sadarbības padome (Cooperation Council for the Arab States of the Gulf, CCASG) jeb Līča sadarbības padome (LSP) ir sešu Arābijas pussalas valstu sadarbības organizācija.
Līča sadarbības padomi 1981. gada 25. maijā Abū Dabī dibināja Apvienotie Arābu Emirāti, Bahreina, Katara, Kuveita, Sauda Arābija un Omāna. Tās sadarbojas ārpolitikā un militārajā jomā, 2005. gadā tās noslēdza muitas savienību un plānoja ieviest kopēju valūtu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1370059
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties