Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:747555
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Katram uzņēmumam plānojot un nodarbojoties ar uzņēmējdarbību, visaktuālākais jautājums ir – vai tas nesīs peļņu un vai nebūs jācieš finansiāli zaudējumi. Viens no faktoriem ,kas var palīdzēt atbildēt uz jautājumu ir preces cena. Protams, uzņēmums ir tiesīgs noteikt savam produktam jebkādu cenu, taču ir jārēķinās ar to, ka pircējs to var arī nepirkt un izvēlēties konkurentu ražojumu. Cenai ir jāatbilst patērētāju vajadzībām. Parasti tirgus cena veidojas no pieprasījuma un piedāvājuma savstarpējās attiecības. Šis noteikti ir vispopulārākais un visvienkāršākais veids, kā noteikt cenu, bet vairākums gadījumos cenas, kas ir noteiktas pēc šāda modeļa nav konkurētspējīgas. Katram uzņēmējam var būt noteikts savs peļņas procenta lielums, jo tas nav viens konstanti noteikts skaitlis un tādā situācija var gadīties, ka konkurējošais uzņēmums piedāvā daudz zemākas cenas. Lai neizveidotos šāda situācija, uzņēmējam jāizvēlas dažādas cenu veidošanas metodes ar, kurām ieinteresēt klientu, vienlaikus neaizmirstot par savām interesēm.
Autors apskatīs reāla SIA „K” produktu cenu veidošanu. Ņemot vērā faktu, ka autors ir cieši saistīts ar šo uzņēmumu un tā produktiem, tad objektīvi spēs novērtēt šo procesu un veidus kā tie veikti un realizēti uzņēmumā.
Kursa darba mērķis ir izanalizēt kā cenu politika veicina produkta pārdošanas efektivitāti.
Lai sasniegtu izvirzīto kursa darba mērķi, tiek noteikti sekojoši uzdevumi:
1) iepazīt cenu veidošanas procesu un īpatnības SIA „K”;
2) veikt cenu veidošanās un tās ietekmējošo faktoru analīzi, kur jāizseko, kādus cenu veidošanās mērķus uzņēmējs tirgū var izvirzīt, kā cenu ietekmē konkurenti;
3) veikt konkurentu analīzi un to piedāvāto produktu cenas.

SIA „K” darbojas Latvijas tirgū jau vairāk kā 5 gadus. Kaut arī tas it nemaz nav daudz un uzņēmums ir uzskatāms par salīdzinoši jaunu, šo piecu gadu laikā tas ir kļuvis par vienu no lielākajiem Latvijas biroja tehnikas servisa sniedzējiem, kas savu darbību uzsāka 2003. gadā. Uzņēmuma pamatdarbība ir biroja tehnikas tirdzniecība, to izejmateriālu tirdzniecība un atjaunošana, biroja tehnikas īre, datortehnikas tirdzniecība un šīs tehnikas remonts. Kopš 2004. gada SIA „K” ir savā preču sortimentā pilnībā piedāvā pasaulslaveno uzņēmumu – „HP”, „Canon”, „Minolta”, „Ricoh”, „Toshiba”, „Brother”, „Samsung”, „Sharp”, „Xerox” un „Epson” produkciju. Uzņēmuma peļņa katru gadu ir neliela, bet stabila. Tas saistāms ar regulāru attīstīšanos un paplašināšanos:
2004. gads – uzpildes aparatūras iegāde;
2005. gads – autoparka paplašināsana;
2006. gads – otras uzpildes aparatūras iegāde;
2007. gads – jaunas, daudz plašākas telpas un to remonts. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1132661
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties