Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:747534
 
Vērtējums:
Publicēts: 22.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Secinājumi    17
  Izmantotā literatūra, normatīvie akti un interneta resursi    18
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
ASV PKK vispārējie atbildības principi ļoti plaši tiek regulēti 2.nodaļā. Tomēr, valoda, kādā tie ir aprakstīti ir sarežģīta, jo ir pagājis ilgs laiks un normatīvo aktu sastādīšanas paradumi ir mainījušiem. Atšķirībā no mūsdienu regulējuma, PKK vairāki teikumi pamatā sastāv no noliegumiem, kas tiek papildināti ar noliegumiem un tādā veidā sarežģījot domu. Ar tāda veida likumu rakstīšanu, neīstenojas tiesību efektivitāte, jo ne-juristam likums nav uztverams, tādēļ, autore uzskata, ka PKK arī nebija jāstājas spēkā.
PKK mērķis bija veidot vienotu sistēmu, pēc kura ASV štati veidotu savus kriminālkodeksus. Autore secina, ka savu mērķi attiecībā uz 2.nodaļā definētajiem principiem šis PKK ir izpildījis daļēji, jo liela daļa štatu tos, tomēr, ir izvēlējušies neiekļaut savos pašreizējos kriminālkodeksos. Tomēr, nav tā, ka tie ir nevajadzīgi, jo zināmā mērā šie principi iezīmē svarīgāko piemērojot kriminālatbildību. Vairāki štati ir izvēlējušies optimālu variantu un saīsinājuši vispārējos atbildības principus, tādā veidā padarot tos piemērotus konkrētajam štatam, bet, tomēr, atstājot spēkā.
Autore uzskata, ka KL šādus principus nav nepieciešamas noteikt, jo tie jau ir noteikti pantos, bet nevis konkrētā nodaļā. Latviešu juristi ir pieraduši pie šāda izkārtojuma un tādēļ, tas šķiet vieglāk uztverams, turpretī, ASV šādi principi ir jau kopš tika publicēts PKK (1962.gada) un attiecīgi tos pavisam izslēgt nebūtu pareizi. Būtiski ir padarīt vispārējos atbildības principus pieejamus/saprotamus ikvienam.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1246989
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties