Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:746231
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.02.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Šajā darbā tika pētīta siltuma plūsma starp diviem cilindriem trijos dažādos modeļos – ar kondukciju, ar kondukciju + konvenciju, ar kondukciju + konvenciju + siltumstarojumu. Attēlos ir daļas no cilindra, kur apakšējā mala ir iekšējais cilindrs, bet augšējā – ārējais cilindrs. Kreisā mala ir apakša, bet labā – augša , to var noteikt pēc tā, ka siltais gaiss pie iekšējā cilindra ir ar mazāku blīvumu, līdz ar to tas ceļas uz augšu, bet pie ārējās dienas - virzās uz leju.
Tika pārbaudīta konverģences kritērija ietekme uz rezultātiem, iegūtie dati ir apkopoti 5.Tabulā. Var redzēt, ka pie konverģences kritērijiem 1*10-4 un 1*10-5 rezultāti ir atšķirīgi, bet pie mazākas vērtības konverģences kritērijiem visi iegūtie dati sakrīt, līdz ar to var secināt, ka darbā izmantotais lielums 1*10-6 ir pietiekami precīzs un līdz šim kritērijam arī aprēķini spēja nokonverģēt.
6.Tabulā ir apkopoti rezultāti, kuros tika pārbaudīta režģa ietekme diviem dažādiem mērījumiem. Mazāka temperatūras gradienta gadījumā gan smalkajam režģim, gan vidējam režģim gandrīz visi dati sakrīt, bet otrajā gadījumā, kad temperatūras gradients ir lielāks, tad ir redzamas atšķirības iegūtajos rezultātos.
Aplūkojot attēlus ar temperatūras sadalījumu cilindrā, var ievērot atšķirību temperatūras sadalījumā cilindra abos galos, labajā galā, tas ir, augšpusē izdalīsies vislielākā jauda, jo ir novērojams vislielākais temperatūras gradients visā tilpumā. Tā kā izotermas modelī kondukcija un kondukcija + siltumstarojums bija vienādas, tad vienādie attēli netika darbā ievietoti.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1330201
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties