Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:746199
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.03.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads   
  Kultūrvēsturiskais apraksts   
  Materiālais apraksts   
  Tehniskais Raksturojums   
Darba fragmentsAizvērt

Kvalifikācijas darbā izvēlējos dauzfunkcionālas stikla formas, kuras piesaista uzmanību ar to praktisko un vizuālo pielietojumu. Mans mērķis bija parādīt citiem, ka vienkāršs var būt arī skaists un ko vispār ir iespējams izdarīt ar stiklu kā ar materiālu. Par pamatu šo stikla formu izveidei ņēmu kompozīcijas pamat principus. Šīs stikla formas , kas līdzinās traukiem var pielietot dažādos veidos, dažādās vietās. Var izmantot gan individuāli, gan sabiedriskajā interjerā. Stikls ir tas materiāls, kas labi izskatās un papildina dizaina efektus. Šīm stikla formām var būt arī praktisks ne tikai dekoraīvs pielietojums.
Es izvēlējos strādāt ar stiklu, jo stikls ir skaists materials un ar to var eksperimentēt, ar to var strādāt dažādās tehnikās un parādīt stikla daudzfunkcionālo pielietojumu.Stikls.

Pirms cilvēki iemācījās izgatavot stiklu mākslīgi, viņi jau bija iepazinuši divas dabiskā stikla materiāla formas. Kad zibens iespēra smiltīs, siltuma enerģija dažreiz sakausēja smiltis iegarenas formas zarotās caurulītēs, ko tauta dēvē par zibens bultām, bet zinātnieki sauc par fulgurītiem (no latīņu valodas fuguritus, kas nozīmē “zibens sasperts”).
Arī vulkānisko procesu ārkārtīgajā karstumā, izvirduma laikā, bieži apkūst klinšu fragmenti un smiltis, veidojot otru dabiskā stikla formu- obsidiānu. Jau no ļoti seniem laikiem cilvēks mēģinājis no obsidiāna izveidot nažus, bultu uzgaļus, rotaslietas un pat naudu. Nav konkrēti zināms, kurš, kad un kur pirmais iemācijās izgatavot stiklu. Pieņemts uzskatīt, ka pirmais mākslīgi iegūtais stikls bija kausēts glazūras stikls uz senajiem keramiskajiem traukiem vismaz 3000 gadu pirms mūsu ēras. Pirmie stikla trauki tiek attiecināti uz laiku 1500 gadiem pirms mūsu ēras (Ēģiptē un Mezoptāmijā), un nākamie 300 gadi, izrādās bija pat ļoti raženi stikla izgatavošanā, diemžēl pēc tam sekoja panīkums. Līdz pat mūsu ēras sākumam (500 gadu periods) gan Ēģiptē, Sīrijā, gan citās Vidusjūras reģiona valstīs radās stikla izgatavošanas centri.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties