Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:745155
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Latgalē pārtikas ražošana veido ap 30% no kopējā produkcijas apjoma, bet tomēr pārtikas pārstrādes uzņēmumu skaits Latgalē samazinās un tas saistīts ar vispārējo situāciju pārtikas ražošanas un pārstrādes nozari Latvijā. Daudzi uzņēmumi vienkārši bankrotē. Lielākie graudu pārstrādes uzņēmumi reģionā ir A/S “Daugavpils dzirnavnieks”, A/S “Rēzeknes dzirnavnieks”, piena pārstrādes uzņēmums - A/S “Preiļu siers”, kas eksportē uz ES valstīm vairāk kā 95% no savas produkcijas, gaļas pārstrādes uzņēmumi - SIA “Daugavpils gaļas kombināts R” un SIA “Rēzeknes gaļas kombināts”, zivju pārstrādes uzņēmumi “Annas-V” un “Antares” un dzērienu ražotāji Latgales reģionā ir SIA “Mamas-D”, un A/S “Pallada”. (http://www.latreg.lv/pub/)
Rūpniecības loma pēdējos gados Latgales reģiona ekonomikā palielinās un lielākie ražošanas uzņēmumi koncentrējas Daugavpilī un Rēzeknē. Rēzeknē ir Rēzeknes Speciālā ekonomiskā zona (RSEZ) Lai aktivizētu investīciju piesaisti, 1997. gadā tika izveidota Rēzeknes Speciālā ekonomiskā zona, kas piedāvā uzņēmumiem nodokļu atlaides. Uzņēmumi ķīmiskās ražošanas jomā attīstās lēni, bet reģionā ir arī vairāki vieglās rūpniecības uzņēmumi- lielākais no tiem „NEMO” , kas nodarbina ap 400 strādājošo. Reģionā tiek ražoti arī būvniecības materiāli, piemēram, tādi uzņēmumi kā SIA „Līvānu būvmateriāli-R”, kas ražo ķieģeļus celtniecības un apdares darbiem, SIA „Rēzeknes būvmateriāli” –ražo betona, dzelzsbetona izstrādājumus un realizē betona maisījumus un SIA „Rols”, kas savukārt ražo būvniecības materiālus, tādus kā smiltis un šķembas.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1115543
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties