Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:744905
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mani sauc Jānis Pētersons. Es esmu dzimis zemnieku ģimenē, kura bija liela (seši bērni un es septītais) un pārāk nabaga un tāpēc 15 gadu vecumā es sāku strādāt „Rīgas stikla rūpniecībā”, lai būtu iespēja kaut kā palīdzēt savai ģimenei. Tur es strādāju ar savu tēvu.
Mana dzīve kļuva par murgu, jo darbs nebija no tiem vieglākajiem un es jūtu, ka mana pašsajūta pasliktinājās. Es strādāju 11-14 stundas dienā. Rūpniecībā bija vīrieši, daudz sieviešu, pusaudžu. Bija arī mazgadīgie bērni. Visi strādāja. Neskatoties uz to, ka mēs strādājām daudz, alga bija maza, pat smieklīga.
Mana māmiņa, kura strādāja „Linu un džutas rūpniecībā” bija pirmā no tām strādniecēm, kuras aizsāka streiku savā rūpniecībā, lai palielinātu algu. Pēc kāda laika mēs arī nolēmām cīnīties par savām tiesībām. Nereti mēs, „Rīgas stikla rūpniecības” strādnieki, uzsākām streikus, kuros izvirzījām ekonomiska rakstura prasības. Ja agrāk šādos pasākumos piedalījās tikai atsevišķas strādnieku grupas, tad vēlāk streiki tika organizēti visās rūpniecībās un visos uzņēmumos. Mēs pieprasījām noteikt astoņu stundu darba dienu, atcelt virsstundas darbu un palielināt darba algas, aizliegt sievietēm un maziem bērniem strādāt veselībai kaitīgos darbos, apdrošināt strādniekus uz uzņēmēju rēķina pret slimībām, nelaimes gadījumiem un vecuma darba u.c. prasības.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties