Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:744366
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.04.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

ASV ir galvenais tirdzniecības partneris Meksikai. Divvirzienu lauksaimnieciskās produkcijas tirdzniecība starp Savienotajām Valstīm un Meksiku palielinājās vairāk kā 125% kopš NAFTA stājās spēkā, sasniedzot $14.2 miljardus 2003.gadā salīdzinājumā ar $6.2 miljardiem 1993.gadā Tomēr, šo atšķirību dēļ, ko no līguma gūst katra valsts, „NAFTA” ir noteikusi jaunus nosacījumus, jaunus pasākumus tirdzniecībai starp ASV un Meksiku, lai arī Meksikai būtu lielāks labums no šī līguma, kurā pašlaik rādītāji ir salīdzinoši daudz zemāki. Šis līgums ir panācis to, ka ir paplašinājusies ASV lauksaimnieciskā tirdzniecība ne tikai ar Meksiku, bet arī ar Kanādu. Kanādas preču eksports uz Savienotajām Valstīm paplašinājās par 250% sākot ar 1989.gadu un veidoja 87.2% no Kanādas pilnā preču eksporta.
Brīvās tirdzniecības līgums, lai arī nes lielāku ieguvumu tieši attīstītākajām valstīm, Kanādai un jo īpaši Amerikas Savienotajām Valstīm, tomēr tā dod zināmu labumu arī Meksikai. Kopš līguma noslēgšanas ir ievērojami palielinājies kapitāla ieplūdums Meksikas teritorijā, kā arī ir manāmi uzlabojies ekonomiskais stāvoklis un iedzīvotāju dzīves līmenis. Lai padarītu šo līgumu vēl efektīvāku, valstīm ir jāizstrādā papildus nosacījumi, ir jāizplāno efektīvākā resursu sadale (jo, kā uzskata vairums ekonomistu, īsts izaicinājums tirdzniecības līgumam ir tas, cik efektīvi tiek izmantots resursu izvietojums), kā arī, manuprāt, Meksikai būtu jāmēģina uzlabot gan vides, gan sociālais stāvoklis valstī, lai sadarbība starp šīm trijām valstīm varētu turpināties arī nākotnē.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1314323
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties