Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:744241
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.11.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Valsts, kurā es dzīvoju, nav vienkārši “valsts”, tā ir mana valsts, kurā esmu piedzimis. Mana valsts ir mana ģimene, pilsēta un iela, pa kuru savus pirmos soļus spērušas manas ģimenes četras paaudzes, sākot ar Pēteri un Annu. Tad iesākto turpināja vecvectēvs, Valmieras kājnieku pulka dižkareivis Fricis – Rūdolfs Ģībietis ar manu vecvecmāmiņu Līnu. Tad piedzima mana omīte, leģendārā Liepājas vīru kora “Dziedonis” diriģenta Jāņa Dreimaņa diriģēšanas klases skolniece, kura aprecēja Arvīdu, kas savukārt „Dziedonī” izdziedājis savus skaistākos mūža gadus.
Drīz klāt būs manas valsts lielā un apaļā jubileja. Līdz šim nekādas patriotisma jūtas gan sevī nebiju sajutis, tomēr tagad sāku kaut nedaudz izjust piederību šim notikumam. Šī sajūta, iespējams, radusies daudzo aktivitāšu dēļ, kas tiek rīkotas gatavojoties 90 gadu svētkiem – vienotības josta ar vēlējumiem, izgaismoto tiltu akcija un tagad arī gatavošanās svētku koncertiem.
Valsts svētku mēnesis - novembris, pats drūmākais un depresīvākais gada mēnesis, ir laiks, kad valsts svētku sakarā jāpadomā par vairākiem valstiskās apziņas jautājumiem. Ko manai zemei un tautai nozīmē 11. novembris un Lāčplēša diena, ko nozīmē Latvijas neatkarība un 18. Novembris. Izrādās, ka daudziem Latvijā nav zināms, kas ir Lāčplēša diena un kāpēc to atzīmē. Varbūt tā veltīta Pumpura eposam, bet varbūt Zigmāra Liepiņa rokoperai? Varbūt tā ir alus šķirnes “Lāčplēsis” prezentācijas pasākums? Kas ir Brīvības cīņas un Bermonts? Kas tur īsti notika un kurā gadā? Atzīstos, arī es par to, ko Latvijai nozīmē 1918. un 1919. gada notikumi, meklēju interneta resursos. Pavisam nejauši atradu kādu 1919. gada beigās angļu avīzes „The Times” publicētu un latviski tulkotu citātu, kas mani ieinteresēja: „.... Sešas nedēļas Rīga, Latvijas Republikas metropole, saistīja visas pasaules uzmanību.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties