Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:742339
 
Vērtējums:
Publicēts: 02.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1)  Ievads    3
2)  Cilvēktiesību definīcija un Valsts policijas jēdziens    4
3)  Cilvēktiesības Latvijas Republikā    6
4)  Pilsoņu un policijas vienotība    12
5)  Policijas varas likumīgums    14
6)  Nobeigums    17
7)  Izmantotā literatūra    19
Darba fragmentsAizvērt

Dzīve ir pierādījusi, ka pilsoņu lēmumi izsaukt vai neizsaukt policiju nosaka viņu vēlmes un attieksme pret to un tās pakalpojumiem. Amerikāņi izsauc policiju galvenokārt tādēļ, ka rūpējas par personīgo labumu; pilsoņa pienākuma izjūtai šajā gadījumā ir mazāka loma. Tomēr sabiedrības saglabāšanas vissvarīgākais elements ir griba dzīvot saskaņā ar likumu un pienākumu. Tāpēc tā griežas pie policijas tad, kad likumu pārkāpumi skar iedzīvotājus vai sabiedrisko kārtību. Policija, kuras darbība galvenokārt ir reakcija uz pilsoņu palīdzības lūgumiem, ir vairāk saliedētā ar sabiedrību nekā tā, kuras vienīgais virzītājspēks iur pašu darbinieku iniciatīva. Papildus elements ir iedzīvotāju griba nodot savas naidīgās savstarpējās attiecības likumu piespiedu pielietošanas sistēmai, jo pilsoņu sabiedrība ir kopums, kurā ir spēkā likumi. Pieklājību rada uzticība, tādēļ pilsoņu sabiedrībā vislielākā nozīme ir policijas un sabiedrības uzticības un paļāvības savstarpīgums.
Strīdīgās sabiedriskās kārtības un taisnīguma problēmas rada nogrupējumus sabiedrībā. Dažādi politiskie slāņi par valsts galvenajām problēmām izvirzīja noziedzību un vardarbību, tādēļ federālās valdības izpildorgāni 60. Gados izveidoja virkni komisiju nolūkā pētīt kriminālitāti, likumu piespiedu pielietošanu, kriminālās tieslietas un iedzīvotāju nemierus atsevišķās teritoriās. Meklējot iespējas atrisināt šis problēmas, komisijas nodarbojas ar noziedzības, nekārtību un vardarbības cēloņu izpēti un centās izdibonāt, kādēļ tās nevar pārvarēt ne vien likumu piespiedu pielietošanas un kriminālo tieslietu joma, bet visa valsts sistēma. Komisijas, piemēram, kādi cēloņi ir cilvēku savstarpējai pieklājībai un kā to nostiprināt. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1233518
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties