Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:741798
 
Vērtējums:
Publicēts: 07.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    2
  Literatūras apskats    3
1.  Internets    4
1.1.  Interneta rašanās vēsture    4
1.2.  Interneta izmantošanas iespējas    5
2.  Inteneta pieslēguma veidi    6
3.  Interneta pakalpojumu sniedzējs    7
4.  Īslaicīgie pieslēguma veidi    8
4.1.  Iezvanpieeja    8
4.2.  WAP    8
4.3.  ISDN    9
5.  Patsāvīgie pieslēguma veidi    9
5.1.  Frame Relay    9
5.2.  Izdalītā līnija    9
5.3.  DSL    9
5.4.  Radiopieslēgums    10
5.5.  Mikroviļņu līnijas    10
5.6.  Internets caur kabeļu tv    10
5.7.  Pieslēgums caur satelītu    11
6.  Tīklu veidojošie fiziskie elementi    12
7.  Tīkla topoloģiju veidi    13
7.1.  Dators – dators    13
7.2.  Maģistrāles topoloģija    13
7.3.  Zvaigznes topoloģija    14
7.4.  Gredzena topoloģija    14
7.5.  Jaukta tipa topoloģijas    15
8.  Daugavpilī un tās rajonā pieejamie Interneta pakalpojumu sniedzēji    16
8.1.  Lattelecom    16
8.2.  Triatel    16
8.3.  Dautkom    16
8.4.  Izzi    16
8.5.  Telia    17
8.6.  Tele2    17
9.  Interneta lietotāju aptaujas dati    18
  Secinājumi    22
  Izmantotā literatūra    24
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Droši vien cilvēkam, kas pirmais iedomājās saslēgt kopā divus datorus, bija līdz nāvei apnicis skraidīt ar magnētiskajām lentām no viena datora pie otra. Datoru saslēgums dod mums vienreizēju iespēju sazināties un apmainīties ar informāciju. Ja nebūtu informācijas apmaiņas cilvēks nevarētu pastāvēt kā saprātīga būtne, tikai iespēja sazināties ir sekmējusi gan cilvēka izdzīvošanu, gan attīstību. Taču tas, ko mums sniedz datortīkli pārspēj visfantastiskākos sapņus, kas radušies pēc informācijas izslāpušo cilvēku domās vēl pirms kādiem desmit gadiem.
Tehnoloģijām attīstoties Latvijā ir arvien vairāk veidu, kā pieslēgt internetu. Visi šie veidi atšķiras, gan pēc izmaksām, gan pēc ātruma un kvalitātes. Šobrīd nav tāda interneta pieslēguma veida, kas būtu ideāls pilnīgi visiem. Katrs izvēlas konkrēto pieslēguma veidu pēc saviem ieskatiem: ņemot vērā izmaksas, ātrumu, pieejamību ( daudzviet Latvijas laukos nav pieejams internets, vai arī tas ir pārāk dārgs ), pēc izmantošanas vajadzības ( ja internets nav nepieciešams ikdienā ). Cilvēkiem šī liela izvēle nereti liek apjukt. Mans pētījuma mērķis ir apskatīt šo veidu priekšrocības un trūkumus, lai tajos būtu vieglāk orientēties.
Savā pētījumā izmantoju dažādu interneta lietotāju aptaujāšanu no dažādākajiem Daugavpils rajoniem. Ar aptaujas palīdzību noskaidroju visizplatītākos pieslēguma veidus Daugavpilī, to vai cilvēki ir apmierināti ar saviem izvētētajiem pieslēgumiem, cik ļoti cena attaisno pieslēguma kvalitāti un dažādu interneta pieslēgumu stabilitātes rādītājus. Otrs pētījuma veids, ko esmu izmantojis savā darbā, ir pārrunas. Apmeklējot dažādus datorpreču veikalus esmu konsultējies ar datorspeciālistiem un pārdevējiem-konsultantiem. Šīs pārrunas palīdz noteikt to cik ticamu informāciju interneta kompānijas sniedz savās reklāmās un izskaidroja arī dažādu pieslēgumu sīkākos trūkumus, priekšrocības.

Literatūras apskats
„Vienlīmeņa tīkli, kuros nav atsevišķa servera un klientu datoru. Visi datori tieši griežas cits pie cita. Katrs lietotājs ir arī sava datora administrators, jo pats lemj, kādi resursi uz viņa datora būs pieejami citiem tīkla lietotājiem, kā arī var likt vai nelikt paroli, lai aizsargātu datus uz sava datora.”(3,144.)
„Interneta komunikāciju tīklā izmanto gan tādas ātrdarbīgas sakaru līnijas kā ptiskās šķiedras kabeļi un satelītsakari, gan joprojām, visizplatītāko sakaru līniju veidu- tālruņu līnijas. Lai pieslēgtos pie tālruņu līnijas, tiek izmantota speciāla ierīce- modēms, kas pārveidoo datus no binārā koda, kuru lieto datoros, uz analogo signālu, ko var pārraidīt pa tālruņu līnijām un otrādi.”(3,145.) Autors savā grāmatā izskaidro, gan datora lietošanas principus un ši grāmata ir ļoti piemērota tieši lietotājiem- iesācējiem. Kā tās mīnusu var minēt to, ka datori ir ļoti daudz attīstījušies kopš šīs grāmatas iznākšanas- Apskatāmās ilustrācijas ir no Windows 98 un Windows 2000, taču šis programmatūras jau ir praktiski izgājušas no aprites.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties