Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:739483
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.12.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Ārējā vide var būt uzņēmumam draudzīga vai arī mazāk draudzīga. Jo vide būs uzņēmumam draudzīgāka, jo uzņēmumam būs lielākas iespējas gūt panākumus. Vispārējā ārējā vide dažādi ietekmē dažādas nozares un uzņēmumus vienas nozares ietvaros, kamēr paši uzņēmumi nespēj ietekmēt ārējās vides izmaiņas. Šo vidi raksturo dažādi faktori:
• Demogrāfiskie- vispusīgi raksturo iedzīvotājus pētāmajā rajonā. Demogrāfiskā stāvokļa izmaiņas ietekmē ikviena uzņēmuma darbaspēku, cilvēku resursus mārketinga stratēģijas, un uzņēmuma izaugsmi.
• Politiskie- spēkā esošā likumdošana būtiski ietekmē uzņēmuma darbību.
• Sociālie un kultūras- nosaka vērtības un ideālus, kā arī citas raksturīgākās iezīmes, kas atšķir dažādas sociālās grupas. Uzņēmumam jāpārzina, gan darbinieku mainīgās prasības, gan to morālās vērtības.
• Makroekonomikas faktori- svarīgākie no tiem ir: IKP pieaugums; aizdevumu likmes; budžeta stāvoklis. Visi makroekonomikas faktori ir savstarpēji saistīti, un būtiski ietekmē gan dažādas nozares, gan uzņēmumus tajās.
• Tehnoloģiskie sasniegumi- tehnoloģijas pieaugumus paver uzņēmumiem plašas iespējas, jo ražošana kļūst arvien automatizētāka, kā rezultātā iespējams daudz ekonomiskāk izmantot resursus.
• Globalizācija-tā paātrina izmaiņas nozaru iekšienē un sakarus starp nozarēm, kas izmanto līdzīgu tehnoloģiju, tā ļauj arī vieglāk atdarināt populārus produktus.
Tomēr, lai uzņēmums spētu gūt panākumus, tā stratēģijai jāatbilst nozares videi vai arī uzņēmumam jāspēj mainīt nozares vidi, izmantojot izvēlēto stratēģiju.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1336123
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties